1. Καλησπερα σας, ειμαι 28 χρονων και εκανα αυχενικη διαφανεια την 13 εβδομαδα, τα αποτελεματα ηταν τα εξης:crl:67.46, nt 1.83mm:1.19mom ,b-hgc21.24l:0.68mom ,pappa3.18l :0.81mom, συνεκτιμηση κινδυνου για τρισωμια 21 1/1688 18 κ 13 1/100,000, επειδη εχω ακουσει για πολυ μεγαλυτερα ποσοστα τα δικα μου θα πρεπει να με ανησυχησουν?ευχαριστω εκ των προτερων!!
    • maria 86
    • 23-Mar-2014
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Οι εξετάσεις πιθανολόγησης του συνδρόμου Down, που αναφέρετε είναι εξαιρετικές, εφ όσον η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Δεν έχουν σημασία τα νούμερα αλλά η πιαθνότητα να είναι μικρότερη των 1/300.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2014-03-25 07:23:34
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  2. καλησπέρα γιατρέ. ΕΊΜΑΙ 37 χρονών και θελα τη γνώμη σας αν υπάρχει ένδειξη να προχωρήσω σε αμνιοπαρακέντηση βάσει των αποτελεσμάτων μου: 12 εβδ+3ημερών ΧΡΩΜΟΣΩΜΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ-αυχενική:1,80mm, ρινικό οστό: ορατό ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΜΒΡΥΟΥ- Μέσο ΡΙ μητριαίας Αρτηρίας: 1,420 ΜοΜ, Μέση Αρτηριακή Πίεση: 0,900 ΜοΜ ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ - Ελεύθερη β-hCG: 0,895 MoM PAPP - A: 0,710 MoM ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: Τρισωμία 21: 1:3382 Τρισωμία 18: 1:8338 Τρισωμία 13: <1:20000
    • sotiroula
    • 29-Jan-2014
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Οι εξετάσεις πιθανολόγησης του συνδρόμου Down, που αναφέρετε είναι πολύ καλές. Η πιθανότητα το παιδί σας να πάσχει είναι 1 στις 3382 γεννήσεις, εφ όσον η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Φυσικά τα αποτελέσματα αυτά είναι πιθανότητες κι όχι διάγνωση που δίδεται μόνο από την αμνιοπαρακέντηση, όπου όμως η πιθανότητα απώλειας της κύησης είναι 1/200 που είναι παρόμοια με τον κίνδυνο ηλικίας σας (1/150) αλλά μεγαλύτερη από τον τροποποιημένο κίνδυνο που αναφέρετε. Ιατρικά δεν έχετε ένδειξη να υποβληθείτε σε επεμβατικό έλεγχο. Αν ανησυχείτε, μπορείτε να κάνετε το μη επεμβατικό προγεννητικό έλεγχο από το αίμα σας (NIPT), που καλύπτει πάνω από 99% για τις τρισωμίες αυτές (προσφέρεται στο Κέντρο μας).
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2014-01-30 08:25:52
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  3. Καλημέρα γιατρέ. Είμαι 41 χρονών κ έγκυος στην 12η εβδομάδα κ 4 μέρες(3η εγκυμοσύνη).Χτές έκανα το υπερηχογράφημα κ τα αποτελέσματα ήταν fetal heart rate:170,CRL62, NT1.8mm,BPD19.9mm, Placenta:anterior low, nasal bone:normal Free b-hCG:120.5 k PAPP-A:1.406 Εσείς τι γνώμη έχετε? Γιατί μου είπαν ότι έχω πιθανότητες για σύνδρομο Down 1:212 κ πρέπει να κάνω αμνυοκέντηση.
    • NIKH
    • 22-Jan-2014
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Στο κέντρο μας χρησιμοποιούμε σαν όριο κινδύνου για να προχωρήσουμε σε επεμβατικό έλεγχο το 1/300. Συνεπώς με το δικό σας συνδυασμένο κίνδυνο (1/212) θα πρέπει να κάνετε αμνιοπαρακέντηση ή βιοψία τροφοβλάστης. Θα σας πρότεινα βιοψία τροφοβλάστης, όπου θα πάρετε τα αποτελέσματα πολύ γρήγορα για λιγότερο άγχος.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2014-01-22 18:58:30
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  4. GEIA SAS! Θα ηθελα να ξερω εαν ειναι φισιολογικές τα αποτελέσματα των εξετάσεων μου Ειμαι 34 ετών. Δέυτερη εγκυμοσίνη. Αυχιενική διαφάνεια είναι 1,2 PAPP A MOM 1.38 F-B HCG mom 1.4 Τρισωμία 21 με βάση PappA - αρνητικο 1/6760 Τρισωμία 13&18 με βάση PappA - αρνητικο 1/4103427 εργαστικές τιμές εχουν γύνει με Kryptor Trace methode ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!
    • ΔΩΡΟΘΕΑ
    • 16-Jan-2014
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Οι εξετάσεις πιθανολόγησης του συνδρόμου Down, που αναφέρετε είναι πολύ καλές. Η πιθανότητα το παιδί σας να πάσχει είναι 1 στις 6760 γεννήσεις, εφ όσον η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Φυσικά τα αποτελέσματα αυτά είναι πιθανότητες κι όχι διάγνωση που δίδεται μόνο από την αμνιοπαρακέντηση, αλλά η πιθανότητα αποβολής της αμνιοπαρακέντησης είναι 1/200 που είναι όμως μεγαλύτερη από τον κίνδυνο ηλικίας σας (1/350) όπως κι από τον τροποποιημένο κίνδυνο που αναφέρετε. Ιατρικά δεν έχετε ένδειξη να υποβληθείτε σε επεμβατικό έλεγχο. Αν ανησυχείτε, μπορείτε να κάνετε το μη επεμβατικό προγεννητικό έλεγχο από το αίμα σας (NIPT), που καλύπτει πάνω από 99% για τις τρισωμίες αυτές.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2014-01-17 06:54:35
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  5. εκανα αυχενικη διαφανεια, με τιμη 2,1 κ λοιπες ενδειξεις φυσιολογικες.το papp a test εδειξε αρνητικη πιθανοτητα για τρισωμια 21 κ τρισωμια 18. Στο Α- test ομως μετα απο δυο εβδομαδες βγαζει ενδειξη θετικο για τρισωμια 21 (1/19) αρνητικο για τρισωμια 18 (1/820) κ βλαβες νωτιαιου σωληνα αρνητικο (<1/3000). τι να περιμενω;;; ποσο ανησυχητικο ειναι αυτο γιατι ετσι οπως το βλεπω δειχνει πολυ κακο.
    • αλεξανδρα
    • 13-Jan-2014
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Εσείς έχετε δυο αμφιλεγόμενα τεστ, ένα του συνδυασμένου 1ου τριμήνου καλό κι ένα του 2ου που σας συνιστά να κάνετε αμνιοπαρακέντηση. Στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρεται ότι η αυχενική διαφάνεια, το συνδυασμένο τεστ 1ου τριμήνου (PAPP A) και οι δείκτες (υπερηχογραφικοί και βιοχημικοί) 2ου τριμήνου έχουν ποσοστό ανίχνευσης 70%, 90% και 60% αντίστοιχα. Αυτά φυσικά ισχύουν εφ όσον οι εξετάσεις αυτές πραγματοποιούνται σωστά, από γιατρούς που έχουν ειδική εκπαίδευση και είναι πιστοποιημένοι. Όταν έχουμε εξετάσεις με διαφορετικά αποτελέσματα, ισχύει πάντα το χειρότερο επειδή αναφέρονται σε πιθανότητες! Σας συστήνουμε να πραγματοποιήσετε αμνιοπαρακέντηση για προγεννητικό έλεγχο χρωματοσωματικών ανωμαλιών.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2014-01-15 07:40:12
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  6. Γιατρέ ειμαι 30 ετων με τελευτεα περιοδο 1/9/13,πρωτη εγκυμοσυνη.Η αυχενικη διαφανεια εγινε 12κ4.Τα αποτελεσματα αυτης ηταν με CRL:63mm,αυχενικη διαφανεια1,5mm με ορατη φυσιολογικη απεικονιση του ρινικου οστου και με φυσιολογικη ανατομια του εμβριου. PAPP-A:2,81mlU/ml,0,78MOM.Free b HCG:145ng/ml,393MOM.Κινδυνος ηλικιας 1/605,Βιοχημικος κινδυνος τρισωμιας 21 1/68,Συνδιασμενος κινδυνος τριμωσωμιας 21 1/354.λογω των αποτελεσματων μου ειπαν για αμνιοπαρακεντηση εσεις πιστευεται οτι ειναι ανησυχητικα αποτελεσματα γιατι ειμαι ανχωμενη σας ευχαριστω!
    • tonia
    • 02-Jan-2014
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Οι εξετάσεις πιθανολόγησης του συνδρόμου Down, που αναφέρετε είναι καλές. Η πιθανότητα το παιδί σας να πάσχει είναι 1 στις 354 γεννήσεις, εφ όσον η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Ο βιοχημικός κίνσυνος είναι συνυπολογιζόμενος δείκτης και δεν εκτιμάται μόνος του αλλά σε συνδυασμό με την αυχενική διαφάνεια. Φυσικά τα αποτελέσματα αυτά είναι πιθανότητες κι όχι διάγνωση που δίδεται μόνο από την αμνιοπαρακέντηση, αλλά η πιθανότητα αποβολής της αμνιοπαρακέντησης είναι 1/200 που είναι μεγαλύτερη από τον κίνδυνο ηλικίας σας (1/605) και από τον τροποποιημένο κίνδυνο που αναφέρετε. Απλά σ' εσάς ο συνδυασμένος κίνδυνος αυξάνει σε σχέση με την ηλικία σας, αλλά όχι τόσο πολύ που να ξεπερνά το όριο κινδύνου που είναι 1/300. Ιατρικά δεν έχετε ένδειξη να υποβληθείτε σε επεμβατικό έλεγχο.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  7. ξέχασα να σας πω ότι ο κίνδυνος για σύνδρομο down 1 προς 917 και σχόλια οτι ο έλεγχος είναι μικρότερος από το αναμενόμενο λόγω της ηλικίας μου (1 προς 180)
    • sotiria
    • 30-Dec-2013
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Οι εξετάσεις πιθανολόγησης του συνδρόμου Down, που αναφέρετε είναι πολύ καλές. Η πιθανότητα το παιδί σας να πάσχει είναι 1 στις 917 γεννήσεις, εφ όσον η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Φυσικά τα αποτελέσματα αυτά είναι πιθανότητες κι όχι διάγνωση που δίδεται μόνο από την αμνιοπαρακέντηση, αλλά η πιθανότητα αποβολής της αμνιοπαρακέντησης είναι 1/200 που είναι παρόμοια με τον κίνδυνο ηλικίας σας (1/180) αλλά μεγαλύτερη από τον τροποποιημένο κίνδυνο που αναφέρετε. Ιατρικά δεν έχετε ένδειξη να υποβληθείτε σε επεμβατικό έλεγχο.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-12-31 10:12:55
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  8. Κύριε Αθανασιάδη. πήρα τα αποτελεσματα της αυχενικής κ papp a. Είμαι 36 ετών, 51 κιλά, 48,2mm crl στις 11 εβδ κ 5 ημέρες. Αυχενική 1,3mm(0.99mom), free b-hcg 146IU/1 (3.26MOM) κ papp-a 5993mIU/1 (2.37MOM). Σας παρακαλώ πείτε μου αν είναι καλές ή υπάρχει κάποιος κίνδυνος για το έμβρυο.
    • sotiria
    • 30-Dec-2013
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Επειδή το λογισμικό του κάθε εργαστηρίου είναι διαφορετικό, για να σας απαντήσουμε, πρέπει να μας γράψετε τις πιθανότητες που σας έδωσαν εκεί όπου κάνατε τις εξετάσεις.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-12-31 10:10:06
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  9. Γειά σας, βρίσκομαι στην 10 εβδομάδες και τις επόμενες βδομάδες θα κάνω αυχενική. Έχω πολλά κιλά παραπάνω και λίπος στην κοιλιά, υπάρχει περίπτωση να μην μπορούμε να δούμε καλά το μωρό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    • natasap
    • 26-Dec-2013
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Μην ανησυχείτε, θα κάνετε αυχενική διαφάνεια γιατί μόνο σ ένα πολύ μικρό ποσοστό δεν είναι εφικτό. Απλά πιθανώς, να χρειαστεί να κάνετε κολπικό υπερηχογράφημα και να ταλαιπωρηθείτε χρονικά.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-12-27 13:19:20
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  10. Καλησπέρα. Είμαι 37 στα 38 με ενα υγειές παιδάκι 4+ ετών. Βρίσκομαι στην 12 η εβδομάδα κύησης (11w3d) και η αυχενικη πτυχή ηταν 1,4 και συνδυασμένη πιθανότητα τρισωμιας 21 (έχω τα αποτελέσματα μόνο προφορικά) 1/9700. Θεωρείτε απαραίτητη τη λήψη τροφοβλαστης ή αμνιοπαρακεντιση απλα και μόνο λόγω ηλικίας; Ευχαριστω.
    • Let
    • 20-Dec-2013
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Οι εξετάσεις πιθανολόγησης του συνδρόμου Down, που αναφέρετε είναι πολύ καλές. Η πιθανότητα το παιδί σας να πάσχει είναι 1 στις 9700 γεννήσεις, εφ όσον η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Φυσικά τα αποτελέσματα αυτά είναι πιθανότητες κι όχι διάγνωση που δίδεται μόνο από την αμνιοπαρακέντηση, αλλά η πιθανότητα αποβολής της αμνιοπαρακέντησης είναι 1/200 που είναι μικρότερη από τον κίνδυνο που προκύπτει από την ηλικία σας αλλά μεγαλύτερη από τον τροποποιημένο κίνδυνο που αναφέρετε. Ιατρικά δεν έχετε ένδειξη να υποβληθείτε σε επεμβατικό έλεγχο.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-12-20 16:50:58
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  11. Καλησπέρα. Ειμαι 40 ετων, στην 12 και 5 μερες εβδομαδες κυησης εκανα αυχενική διαφανεια και βιοχημικους δεικτες.Η συλληψη ειναι φυσιολογική.Τα αποτελεσματα εινια: Τρισωμια 21 1:1549 Tρισωμια 18 1:3796 Τρισωμια 13 1: 90 H βhCG 0,915 MoM PAPP-A 0,320 MoM υπαρχει ρινικο οστό, doppler τριγλώχινας δεν απεικονίζεται Μέσο ΠΙ μητριαιας αρτηριας 1,680 ΜοΜ Πι φλεβωδους πορου 1,00 Ανατομια εμβρυου φυσιολογική Ανησυχω για το αποτελεσμα της τρισωμιας 13. Ο ειδικευμενος γιατρος που εκανε την αυχενική ειπε οτι δεν υπαρχει λογος ανησυχιας και οτι οι εξετασεις εινια πολύ καλες, ο μαιευτηρας απο την αλλη λεει οτι οι εξετασεις δεν ειναι καλες και εστιαζει στις βιοχημικες τιμές........ Εσεις τι πιστευεται?
    • vivi
    • 19-Dec-2013
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Δεν γνωρίζω αν για την αυξημένη πιθανότητα της Τ13 ευθύνεται η ταχυκαρδία του εμβρύου ή οι βιοχημικές εξετάσεις που κάνατε. Η Τ13 είναι μια χρωματοσωματική ανωμαλία με πολύ βαρύ φαινότυπο (το παιδί έχει πολλαπλές βλάβες) και λογικά κάτι θα είχε φανεί. Παρ όλα αυτά, το τεστ που κάνατε σας λέει να κάνετε επεμβατικό έλεγχο ώστε να είστε 100% σίγουροι για τον καρυότυπο του (μωσαικισμοί κλπ). Υπάρχει ιατρική ένδειξη να πραγματοποιήσετε βιοψία τροφοβλάστης για χρωματοσωματικό έλεγχο του εμβρύου.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-12-20 16:37:55
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  12. Είμαι 38 ετών και έγκυος στο τρίτο παιδί. Στις 12w 2d έκανα την αυχενική διαφάνεια, βγήκε 1,7 και το PAPP-A που μου έβγαλε τιμές: F b-χοριακή 2,43 ΜΟΜ, PAPP-A 1,36 MOM, κίνδυνος συνδρόμου DOWN σύμφωνα με την ηλικία μου 1:113, συδυασμένος κίνδυνος συνδρόμου DOWN 1:409 με σχόλια: χαμηλός κίνδυνος. Πρέπει να κάνω αμνιοπαρακέντηση;
    • 18-Dec-2013
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Οι εξετάσεις πιθανολόγησης του συνδρόμου Down, που αναφέρετε είναι πολύ καλές. Η πιθανότητα το παιδί σας να πάσχει είναι 1 στις 409 γεννήσεις, εφ όσον η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Φυσικά τα αποτελέσματα αυτά είναι πιθανότητες κι όχι διάγνωση που δίδεται μόνο από την αμνιοπαρακέντηση, αλλά η πιθανότητα αποβολής της αμνιοπαρακέντησης είναι 1/200 που είναι μικρότερη από τον κίνδυνο ηλικίας σας αλλά μεγαλύτερη από τον τροποποιημένο κίνδυνο που αναφέρετε. Ιατρικά δεν έχετε ένδειξη να υποβληθείτε σε επεμβατικό έλεγχο.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-12-19 17:41:52
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  13. Καλησπέρα, έκανα αυχενική διαφάνεια και Papp A σε ηλικία κύησης 12 εβδ. & 1 ημέρα, είμαι σχεδόν 35 ετών, η αυχενική είναι 1,5 χιλ. και οι υπόλοιπες μετρήσεις φυσιολογικές, οι πιθανότητες για σύνδρομο Dawn είναι 1:468..Θεωρείτε ότι υπάρχει ανάγκη για αμνιοπαρακέντηση? Επίσης, αναγράφει πιθανότητα να διακοπεί η ανάπτυξη του εμβρύου πριν τις 37 εβδομάδες 1:37, είναι ανησυχητικό? Σας ευχαριστώ εκ τω προτέρων.
    • έλλη
    • 02-Feb-2014
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Οι εξετάσεις πιθανολόγησης του συνδρόμου Down, που αναφέρετε είναι πολύ καλές. Η πιθανότητα το παιδί σας να πάσχει είναι 1 στις 468 γεννήσεις, εφ όσον η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Φυσικά τα αποτελέσματα αυτά είναι πιθανότητες κι όχι διάγνωση που δίδεται μόνο από την αμνιοπαρακέντηση, όπου όμως η πιθανότητα απώλειας της κύησης είναι 1/200 που είναι παρόμοια με τον κίνδυνο ηλικίας σας (1/250) αλλά μεγαλύτερη από τον τροποποιημένο κίνδυνο που αναφέρετε. Ιατρικά δεν έχετε ένδειξη να υποβληθείτε σε επεμβατικό έλεγχο. Αν ανησυχείτε, μπορείτε να κάνετε το μη επεμβατικό προγεννητικό έλεγχο από το αίμα σας (NIPT), που καλύπτει πάνω από 99% για τις τρισωμίες αυτές (προσφέρεται στο Κέντρο μας). Για τη 2η ερώτηση, δείτε μήπως τα Doppler των μητριαίων αρτηριών σας είναι αυξημένα και συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2014-02-02 20:33:35
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  14. Καλησπέρα, εκανα την αυχενικη διαφανεια και test papp-A όταν ήμουν στην 12η εβδομαδα +1 ημερα. Τα αποτελέσματα με έχουν αγχώσει λιγάκι και ήθελα την συμβουλή σας. Στις εξετάσεις ο συνδυασμένος κίνδυνος τρισωμίας 21 είναι 1/475 και ο κίνδυνος σύμφωνα με την μητρική ηλικία είανια 1/720.Το αποτέλεσμα του ελέγχου είναι αρνητικό και η ηλικία μου είναι 29 ετών. Τέλος, η μέτρηση αυχενικής διαφάνειας είναι 1,8 και τα υπόλοιπα ειναι φυσιολογικά.
    • BIKU
    • 03-Feb-2014
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Οι εξετάσεις πιθανολόγησης του συνδρόμου Down, που αναφέρετε είναι πολύ καλές. Η πιθανότητα το παιδί σας να πάσχει είναι 1 στις 475 γεννήσεις, εφ όσον η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Φυσικά τα αποτελέσματα αυτά είναι πιθανότητες κι όχι διάγνωση που δίδεται μόνο από την αμνιοπαρακέντηση, όπου η πιθανότητα απώλειας της κύησης είναι 1/200 που είναι όμως μεγαλύτερη από τον κίνδυνο ηλικίας σας (1/720) όπως κι από τον τροποποιημένο κίνδυνο που αναφέρετε. Ιατρικά δεν έχετε ένδειξη να υποβληθείτε σε επεμβατικό έλεγχο. Αν ανησυχείτε, μπορείτε να κάνετε το μη επεμβατικό προγεννητικό έλεγχο από το αίμα σας (NIPT), που καλύπτει πάνω από 99% για τις τρισωμίες αυτές (προσφέρεται στο Κέντρο μας).
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2014-02-04 23:33:06
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  15. γεια σας! ειμαι 32 ετών στην 22η εβδομάδα.Έχω κάνει έναν καλό υπέρηχο β`.Όμως η αυχενική διαφάνεια ήταν 2.6mm, το papp-a 0,476mom, η ελεύθερη χοριακή 0,971 και τελικά η εκτίμηση κινδύνου 1/574. θα μου προτείνατε να κάνω nipd;
    • dimi81
    • 24-Mar-2014
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Οι εξετάσεις πιθανολόγησης του συνδρόμου Down, που αναφέρετε είναι πολύ καλές. Η πιθανότητα το παιδί σας να πάσχει είναι 1 στις 574 γεννήσεις, εφ όσον η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Φυσικά τα αποτελέσματα αυτά είναι πιθανότητες κι όχι διάγνωση που δίδεται μόνο από την αμνιοπαρακέντηση, όπου όμως η πιθανότητα απώλειας της κύησης είναι 1/200 που είναι μεγαλύτερη από τον κίνδυνο ηλικίας σας (1/150) αλλά και από τον τροποποιημένο κίνδυνο που αναφέρετε. Ιατρικά δεν έχετε ένδειξη να υποβληθείτε σε επεμβατικό έλεγχο. Αν ανησυχείτε, μπορείτε να κάνετε το μη επεμβατικό προγεννητικό έλεγχο από το αίμα σας (NIPT), που καλύπτει πάνω από 99% για τις τρισωμίες αυτές (προσφέρεται στο Κέντρο μας).
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2014-03-25 07:19:28
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  16. ΓΙΑΤΡΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ!ΤΟ ΚΕΦΑΛΟΥΡΑΙΟ ΜΗΚΟΣ 56,4mm,ΠΑΛΜΟΙ 179 ΚΑΙ Τ13 1/1421 ΕΝΩ ΣΤΑΤΙΣΤ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ 1/1514.ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΠΑΛΜΟΙ ΤΟΥ ΕΩΣ 160 ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ.ΔΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛ.ΜΗΚΟΣ.ΝΑ ΜΕ ΑΝ ΗΣΥΧΕΙ ΤΟ Τ13?
    • ΣΟΦΙΑ
    • 13-Mar-2014
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Οι παλμοί του είναι αυξημένοι και ισχύει ότι σας έχω απαντήσει. Στο κέντρο μας, όταν παρατηρείται ταχυκαρδία του εμβρύου επαναελέγχουμε σε μια ώρα και μετά σε μία εβδομάδα. Επί παραμονής συστήνουμε βιοψία τροφοβλάστης.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2014-03-14 15:32:40
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  17. ΓΙΑΤΡΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!ΓΙΑ ΤΗΝΤΡΙΣΩΜΙΑ Τ 13(ΣΤΑΤ ΠΙΘΑΝ(1/1514) ΣΤΟ ΕΜΒΡΥΟ 1/1421,ΠΑΛΜΟΙ 179.ΕΙΧΑ ΠΙΕΙ ΚΑΦΕ ΠΡΙΝ,ΕΙΧΑ ΦΑΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ.ΟΙ ΚΑΡΔΙΑΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 155-160 ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ.ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΟ Τ13
    • ΣΟΦΙΑ
    • 12-Mar-2014
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Δε μας αναφέρετε το κεφαλουριαίο μήκος του εμβρύου για να μπορούμε να υπολογίσουμε αν πραγματικά υπάρχει ταχυκαρδία στο έμβρυο, καθότι οι παλμοί ελαττώνονται όσο μεγαλώνει η εβδομάδα της κύησης. Στο κέντρο μας, όταν παρατηρείται ταχυκαρδία του εμβρύου επαναελέγχουμε σε μια ώρα και μετά σε μία εβδομάδα. Επί παραμονής συστήνουμε βιοψία τροφοβλάστης.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2014-03-13 08:08:01
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  18. kalimera sas xthes pou episkeytika ton giatro mou mou eipe to paidu exei megali auxenukh diafaneia kai prepi na kano tin eksetash.. oi erotish mou einai an nai mporo na soso to paidi mou uparxei kapoios tropos an exei problima den tha mporo na perimeno mexri tis eksetaseis sas parakalo apantiste mou??
    • sara
    • 11-Mar-2014
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Δε μας αναφέρετε ποιο είναι το μέγεθος του εμβρύου και πόσο ήταν η αυχενική διαφάνεια. Αν η αυχενική διαφάνεια είναι πάνω από τα φυσιολογικά όρια θα πρέπει να κάνετε βιοψία τροφοβλάστης και μοριακό καρυότυπο. Αν τα αποτελέσματα είναι φυσιολογικά, το έμβρυο πρέπει να ελεγχθεί από ειδικό παιδοκαρδιολόγο για την πιθανότητα συγγενούς καρδιοπάθειας και β επιπέδου για την απουσία συνδρόμων. Αν το έμβρυο πάσχει, προτείνουμε στη γυναίκα τη διακοπή της κύησης πριν από τη βιωσιμότητα του εμβρύου.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2014-03-11 23:25:53
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  19. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!ΕΙΜΑΙ 36,5 ΕΤΩΝ,ΕΓΚΥΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ.Η ΚΥΗΣΗ ΗΤΑΝ ΤΡΙΔΥΜΗ,ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ.ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ Α ΕΜΒΡΥΟ ΤΡΙΣΩΜ21(ΣΤΑΤΙΣΤ.ΠΙΘΑΝ 1/203),1/4057,ΤΡΙΣΩΜ 18(ΣΤΑΤ ΠΙΘ 1/481)1/9626,ΤΡΙΣΩΜ13(ΣΤΑΤ.ΠΙΘ.1/1514)1/1421>ΕΜΒΡΥΟ 2 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ21 1/4057,ΓΙΑ 18 1//9626ΚΑΙ 13 <1/20000.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ 3 ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΙΩΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΡΙΣΩΜΙΑ 13 ΣΤΟ ΕΜΒΡΥΟ 1?ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΝΥΜΑ.
    • ΦΩΤΕΙΝΗ
    • 11-Mar-2014
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Για να έχει το έμβρυο Α αυξημένο κίνδυνο Τ13 θα πρέπει να είχε ταχυκαρδία. Αν ισχύει αυτό, να ελεγχθεί σε μια εβδομάδα και επί παραμονής να κάνετε βιοψία τροφοβλάστης και στα δυο εναπομείναντα έμβρυα.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2014-03-11 23:17:57
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  20. Γιατρε καλησπερα. Θα ηθελα την αποψη σας για τα αποτελεσματα της αυχενικης μου, σχεδον 35 χρονων. Ελευθερη β χοριακη ο,624mom και papp-a 2,222 mom. Η μετρησητ ης αυχενικης ηταν 2.2. Για τρισωμια 21 1/387 (προυπ στατ πιθαν 1/287, για 18 1/578 (1/686) και 1/997 (1/2155). Με απασχολουν αρκετα οι τιμες, οι 2τελευταιες μαλιστα ειναι κατω απο το ηλικιακο οριο. Θεωρειτε οτι ειναι σκοπιμη η αμνιοπαρακεντηση? το πρωτο μου παιδακι ειναι υγιεστατο. Ο γιατρος δημοσιου νοσοκομειου που με παρακολουθει μου λεει να σκεφτω, αν οχι να κανω την αμνιο, ενω αντιθετα το κεντρο της αυχενικης μου λεει αν θελω να κανω την καινουργια εξεταση αιματος κ αναλογως. Αλλες ενδειξεις ειναι αναστροφο κυμα στον φλεβωδη πορο που απ, ο τι καταλαβα επανελεγχεται στη β επιπεδου κ δυστυχως επιπωματικος πλακουντας, καλυπτοντας κατα 2 εκ τον τραχηλο κ απ ο,τι καταλαβα δυσκολα ανεβαινει.. Χιλια συγνωμη για τα πολλα ερωτηματα, σας ευχαριστω πολυ!
    • Mia
    • 10-Mar-2014
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Με ανάστροφο κύμα α στον φλεβώδη πόρο, εφ όσον έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, θα σας συστήναμε να προβείτε σε βιοψία τροφοβλάστης για προγεννητικό έλεγχο χρωματοσωματικών ανωμαλιών. Αν φοβάστε την παρακέντηση, μπορείτε να κάνετε το μη επεμβατικό προγεννητικό έλεγχο από το αίμα σας (NIPT), που καλύπτει πάνω από 99% για τις τρισωμίες αυτές (προσφέρεται στο Κέντρο μας).
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2014-03-10 23:29:14
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0

Σελίδα 1 από 292