Η Ομαδα μας

Η Προγεννητική Διάγνωση στελεχώνεται από γιατρούς εξειδικευμένους στην ιατρική εμβρύου και με αποκλειστική ενασχόληση το προγεννητικό έλεγχο.

 


 

 

 

Απόστολος Αθανασιάδης

 

Απόστολος Αθανασιάδης, MD, PhD

 

Γεννήθηκε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Είναι Καθηγητής Μαιευτικής - Γυναικολογίας και Εμβρυομητρικής Ιατρικής, Διευθυντής της Γ’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Visiting Professor του πανεπιστημίου Cornell των ΗΠΑ.


Η επιστημονική του δραστηριότητα εκφράζεται με περισσότερες από 200 επιστημονικές ανακοινώσεις, άρθρα και κεφάλαια. Οι εργασίες του έχουν αναφερθεί στα διεθνή περιοδικά τουλάχιστον 1300 φορές και έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε περισσότερα από 280 διεθνή και ελληνικά συνέδρια ή σεμινάρια.

Εξειδικεύτηκε στη μονάδα Εμβρυομητρικής Ιατρικής του πανεπιστήμιου Yale των ΗΠΑ και συνεχίζει να συμμετέχει και να διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια.


Είναι Πρόεδρος της «Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία», πρώην Πρόεδρος της «South East European Society of Perinatal Medicine» (2013-2015) και της «Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής» (2002-2004).


Έχει τιμηθεί με τα επιστημονικά βραβεία “Grand Dr Papanicolaou award”, NY, USA, 2016, “Soranos  Science Award” 2011 και “Saban Sifai Science Award” 2009 και είναι επίτιμο μέλος της “Romanian Association of Perinatal Medicine” και της “Romanian Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology”.

 


 

 

 

Καραβιδά

 

 

Κατερίνα Καραβιδά, MD

 

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Ειδικεύτηκε στη Μαιευτική-Γυναικολογία στο University College London Obstetric Hospital του Ηνωμένου Βασιλείου και στην Β’  Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του ΑΠΘ.

Μετεκπαιδεύθηκε για τρία έτη στην Εμβρυομητρική Ιατρική στο Columbia University και Mount Sinai Medical Center των Η.Π.Α. και παρακολούθησε εμβρυϊκές χειρουργικές επεμβάσεις στο Children ‘s Hospital of Philadelphia των Η.Π.Α. Δάσκαλοι της υπήρξαν οι καθηγητές Εμβρυομητρικής Ιατρικής Charles H.Rodeck, Mary E. D’Alton και Richard L.  Berkowitz.

Ορίστηκε Διδάσκων Μαιευτικής-Γυναικολογίας (Π/Δ 407) στην Α΄ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Α.Π.Θ. Είναι συγγραφέας κεφαλαίων στο επίσημο πανεπιστημιακό σύγγραμμα μαιευτικής-γυναικολογίας του ΑΠΘ, καθώς και πολλών επιστημονικών εργασιών. Έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια σε πολλά συνέδρια με αντικείμενο την Εμβρυομητρική Ιατρική και ως εκπαιδευτής στην «Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία».

Ασκεί ιδιωτικά ιατρική με κυρίως αντικείμενο την Ιατρική Εμβρύου ως συστεγαζόμενος ιατρός της «Προγεννητικής  Διάγνωσης» από το 2005. Έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό εμβρυικών υπερηχογραφημάτων και διαγνωστικών επεμβάσεων.

 

 


 

 

 

Ζαβλανός

 

 

Απόστολος Ζαβλανός, MD, PhD

 

Γεννήθηκε στο Βόλο, σπούδασε ιατρική και έλαβε τη διδακτορική του διατριβή από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ  με άριστα.

Εκπαιδεύτηκε στη Μαιευτική - Γυναικολογία στην Αγγλία (Kings Lynn Hospital NHS Trust, Addenbrookes University Hospital Foundation, Cambridge) ολοκληρώνοντας  την ειδικότητα, στην Α' Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του ΑΠΘ.

Εξειδικεύτηκε στον προγεννητικό έλεγχο και ιατρική εμβρύου στο Kings College Hospital του Λονδίνου, υπό την καθοδήγηση του καθηγητού Κypros Nicolaides.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος ελληνικών και ξενόγλωσσων επιστημονικών άρθρων και συμμετέχει σε πολλές επιστημονικές εταιρείες. Από το 2010 είναι μέλος της εκπαιδευτικής επιτροπής της «Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής» και από το 2012 της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού «Υπερηχογραφία».

Είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας της «Προγεννητικής Διάγνωσης» και επιστημονικός συνεργάτης στην Α΄ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Α.Π.Θ.