1. eimai 7 evdomadwn vasei me auta pou leei h gunaikologos.extes ekana to deutero uperixo alla den akousame kardia mou edwse prothesmia mia vdomada kai ana den akousoume kardia me paei gia apoksesh ...mhpws na parw mkia deuterh gnwmh ?
    • latinaki
    • 10-May-2013
    • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
    Αν δε δείτε καρδιά και μετά από μια εβδομάδα σημαίνει ότι το έμβρυο δε δημιουργήθηκε καθόλου ή παλινδρόμησε (σταμάτησε η καρδιακή λειτουργία του). Αυτό είναι συχνό και αναφέρεται στην αρχή της κύησης περίπου στο 30% όλων κυήσεων. Δεν χρειάζεται να πάρετε δεύτερη γνώμη, εκτός αν σας το ζητήσει η γιατρός σας.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-05-10 16:33:37
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  2. Είμαι στην 29η εβδομάδα. Μέχρι τώρα όλες οι εξετάσεις ήταν καλές εκτός οτι το μωρακι μας ειναι μια βδομάδα και 2 μέρες πίσω στην ανάπτυξη. Το βάρος του ειναι 1.120γρ. Σήμερα που πήγαμε στον γιατρό τον προβλημάτισε το οτι συνεχίζει και ειναι πίσω στην ανάπτυξη. Αρχισε λοιπόν να μας εξηγεί οτι υπάρχει πιθανότητα στο να έχει κάποιο σύνδρομο. Μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας; Ευχαριστω
    • Magi4
    • 08-May-2013
    • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
    Αν οι μετρήσεις του εμβρύου είναι μικρότερες από την αρχή της κύησης, κατά πάσα πιθανότητα, σημαίνει ότι μείνατε έγκυος αργότερα από τη 14η ημέρα του κύκλου. Αν η υστέρηση στις μετρήσεις άρχισε τώρα, η πιθανότερη αιτία είναι να μην θρέφεται καλά από τον πλακούντα. Πρέπει να διευκρινιστεί αν υπολείπονται όλες οι μετρήσεις ή μόνο η κοιλιά του (συμμετρική ή ασύμμετρη ενδομήτρια βραδύτητα της ανάπτυξης) ώστε να σας πούμε αν αυξάνονται οι πιθανότητες για κάποιο σύνδρομο.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-05-10 09:41:15
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  3. Στην 12 εβδομάδα έκανα την αυχενική διαφάνεια η οποία ήταν 1,7 (ρινικό οστό εμφανές) και το Papp-a βγήκε 0,48. Οπότε τα ποσοστά μου έπεσαν στο 1/410. Είμαι 39 ετών (χωρίς ιστορικό, φυσιολογική σύλληψη, είναι το 2ο παιδί) και έχω προγραμματίσει αμνιοπαρακέντηση. Τι ποσοστό υπάρχει το παιδάκι να έχει πρόβλημα? Αμνιο έκανα και στο 1ο που είχα 1/1200. Σας ευχαριστώ!
    • Μαρια
    • 29-Apr-2013
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Οι εξετάσεις πιθανολόγησης του συνδρόμου Down, που αναφέρετε είναι πολύ καλές. Η πιθανότητα το παιδί σας να πάσχει είναι 1 στις 410 γεννήσεις, εφ όσον η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Φυσικά τα αποτελέσματα αυτά είναι πιθανότητες κι όχι διάγνωση που δίδεται μόνο από την αμνιοπαρακέντηση, αλλά η πιθανότητα αποβολής της αμνιοπαρακέντησης είναι 1/200 που είναι παρόμοιος με τον κίνδυνο ηλικίας σας αλλά μεγαλύτερος από τον τροποποιημένο κίνδυνο που αναφέρετε.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-04-30 05:33:00
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  4. Πριν μία εβδομάδα έκανα αμνιοπαρακέντηση. Παρατήρησα εκκρίσεις βλέννας, κάτι το οποίο είχα και πριν την αμνιοπαρακέντηση, ωστόσο έχω την αίσθηση ότι έχουν αυξηθεί ελαφρώς. Είναι κάτι ανησυχητικό;
    • Γιάννα
    • 19-Apr-2013
    • ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΕΙΣ
    Όχι δεν είναι ανησυχητικό. Αυτό που λέτε, ακούγεται σα φυσιολογικές εκκρίσεις, που στην εγκυμοσύνη είναι ούτως ή άλλως αυξημένες. Μετά την αμνιοπαρακέντηση φοβόμαστε ρήξη του σάκκου που εμφανίζεται με απώλεια υγρών σαν ούρα (λεπτόρευστα, από άχρωμα μέχρι υποκίτρινα) χωρίς προσπάθεια. Παρ όλα αυτά σε επιμονή των συμπτωμάτων να απευθυνθείτε στο γιατρό που πραγματοποίησε την επέμβαση.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-04-22 14:02:43
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  5. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ, ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΑΥΧΕΝΙΚΗ (ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ) ΔΙΑΦΑΝΙA? ENAΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΙ 92 % ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ 99,9% . ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ?
    • ΜΑΤΑ
    • 17-Apr-2013
    • ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΕΙΣ
    Στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρεται ότι η αυχενική διαφάνεια, το συνδυασμένο τεστ 1ου τριμήνου (PAPP A) και οι δείκτες (υπερηχογραφικοί και βιοχημικοί) 2ου τριμήνου έχουν ποσοστό ανίχνευσης 70%, 90% και 60% αντίστοιχα. Αυτά φυσικά ισχύουν εφ όσον οι εξετάσεις αυτές πραγματοποιούνται σωστά, από γιατρούς που έχουν ειδική εκπαίδευση και είναι πιστοποιημένοι.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-04-19 05:58:00
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  6. ΕΙΜΑΙ 38 ΕΤΩΝ ΕΧΩ ΔΥΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΧΑ ΚΥΗΣΗ ΜΕ ΤΡΙΣΩΜΙΑ21 ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΚΟΨΑ. ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΕΚΑΝΑ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΙΑ 13 ΚΑΙ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ 1 ΠΡΟΣ 1492, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ Ή ΟΧΙ;
    • ΜΑΤΑ
    • 16-Apr-2013
    • ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΕΙΣ
    Ο κίνδυνος σας, λόγω του ιστορικού, γίνεται τρεις φορές μεγαλύτερος απ ότι αυτός της ηλικίας σας, δηλαδή από 1/130 γίνεται περίπου 1/43. Για να ελαττωθεί στο 1/1492 προφανώς το τεστ που κάνατε περιλαμβάνει κι άλλους δείκτες, υπερηχογραφικούς ή βιοχημικούς. Εφ όσον οι εξετάσεις έχουν πραγματοποιηθεί σωστά, από κάποιο γιατρό πιστοποιημένο, μπορείτε να μην κάνετε επεμβατικό προγεννητικό έλεγχο. Φυσικά αυτό σας καλύπτει ως ένα ποσοστό που θα πρέπει να αξιολογηθεί απ εσάς που είστε ψυχολογικά επιβαρυμένη.
    • 2013-04-17 05:16:22
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  7. Καλησπέρα σας, Στις 13.3 έκανα την αυχενική διαφάνεια 11εβδομαδον και 6 μέρες με ποσοστό 5.32mm, η γιατρός μου πρότεινε αμνιοπαρακέντηση όπου δέχτηκα κατευθείαν, την αμέσως επόμενη εβδομάδα είχα την εξέταση. Μου ξανα κάνει μετρηση αυχενικής διαφάνειας πριν ξεκινησει την αμνιοπαρακέντηση και το ποσοστό 6.99.ΑΥΞΗΘΗΚΕ, το μωρό ειναι 5.54cm κι εγώ 12εβδομάδων και 1 μέρα. Τα αποτελέσματα βγηκάνε και ειναι με φυσιολογικο καρυοτυπο. Εχτες ειχα ραντεβου ειμαι στην 14εβδομαδα αυχενικη διαφανεια ειχα 4,32 μειωθεικε, αυτο ειναι καλο? μου εκανε ενα καλο υπερηχο και γενικα το μωρο δειχνει μια χαρα, μου ειπε σε δυο εβδομαδες να κανουμε το καρδιολογικο τεστ πιο αναλυτικα και μαλλον και του Β επιπεδου.Φοβάμε πολύ πως το μώρο θα έχει καρδιακό πρόβλημα και αν οχι πως θα γεννηθει με οποιοδήποτε άλλη ασθένεια.Οι εξετασεις αυτες ποσο ποσοτο ειναι σιγουρες.Μήπως να σταματήσω την κύηση καλύτερα.Έχω ήδη ενα κοριτσάκι 3χρόνων και εγω ειναι 28 χρονών.
    • aspa
    • 04-Apr-2013
    • Αυξημένη αυχενική διαφάνεια
    Το θέμα που αναφέρετε, αυξημένη αυχενική διαφάνεια και φυσιολογικός καρυότυπος είναι από τα πιο δύσκολα θέματα που διαχειριζόμαστε στην εμβρυομητρική ιατρική. Η πιθανότητα στατιστικά, σύμφωνα με το μέγεθος της αυχενικής που αναφέρετε, για να γεννηθεί υγιές παιδί είναι 30%. Φυσικά η πιθανότητα αυτή αυξάνει με το φυσιολογικό καρυότυπο που έχετε, αν και προτιμότερο θα ήταν να κάνετε μοριακό καρυότυπο. Ότι η αυχενική διαφάνεια μειώνεται δεν επηρεάζει την κατάσταση γιατί πάντα έτσι γίνεται, ενώ επιδεινώνεται αν κατά το 2ο τρίμηνο (μετά από την 18η εβδομάδα) η αυχενική πτυχή του εμβρύου είναι αυξημένη. Δυστυχώς είναι μια δύσκολη απόφαση για σας, επειδή δεν μπορεί να προβλεφθεί η εξέλιξη της κύησης.
    • 2013-04-05 06:52:28
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  8. καλημερα.ειμαι 39 χρονων,εγκυος στο δευτερο παιδι.το πρωτο γεννηθηκε απολυτα φυσιολογικο.εχω ποσοστο για down 1/1180.χτες εκανα το β επιπεδου και μου βρηκανε ηπιο υπερηχογενες εντερο εμβρυου.η γυναικολογος μου,μου ειπε να κανω εξεταση αιματος για κυστικη ινωση.αν υποθεσουμε οτι δεν ειμαι φορεας κυστικης ινωσης,χρειαζεται να κανω αμνιο για συνδρομο down?ευχαριστω εκ των προτερων.
    • λενα-αγγελος
    • 04-Apr-2013
    • ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΕΙΣ
    Το υπερηχογενές έντερο του εμβρύου αυξάνει την πιθανότητα για χρωμοσωμικές ανωμαλίες και κυστική ίνωση, εφόσον παραμένει και δεν είναι τυχαίο εύρημα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει μετά από μια εβδομάδα από την 1η εξέταση να εκτιμηθεί ξανά και μόνο τότε να κάνετε επιπλέον εξετάσεις.
    • admin
    • 05-Apr-2013
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  9. Γεια σας.θα ηθελα να ρωτησω κατι.ειμαι 20 χρονων και μ βρηκαν ενα κακο παπ-α και με στελνουν για αμνιοπαρακεντηση.η αυχενικη ηταν τελεια..δεν μπορω να καταλαβω...αξιζει να παω για αμνιο?
    • marianthaki
    • 28-Mar-2013
    • ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΕΙΣ
    Εφ όσον η εξέταση της PAPP-A δείχνει αυξημένο κίνδυνο πρέπει να υποβληθείτε σε κάποιο επεμβατικό διαγνωστικό έλεγχο, χωρίς να έχει σημασία αν η αυχενική διαφάνεια ήταν καλή. Αυτός ήταν ο λόγος που κάνατε PAPP-A, για να σας πει να θα κάνετε παρακέντηση. Αντί για αμνιοπαρακέντηση είναι προτιμότερη η βιοψία τροφοβλάστης γιατί θα έχετε πολύ γρήγορα αποτελέσματα και σε περίπτωση που πάσχει το έμβρυο η διακοπή γίνεται με απόξεση κι όχι με πρόκληση τοκετού. Δείτε στο site μας Υπηρεσίες, Επεμβάσεις, Βιοψία τροφοβλάστης.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-03-29 16:55:39
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  10. Θα ήθελα να ρωτήσω σε ποια εβδομάδα γίνεται η επιλεκτική μείωση διδύμου και τι πιθανότητες υπάρχουν να επιρεαστεί και ο δευτερος σάκος απο τη μείωση. Βρίσκομαι στην 8 εβδομάδα της κύησης και στα τελη Απριλίου έχω ραντεβού μαζί σας για την αυχενική διαφάνεια. Η μείωση πραγματοποιείται στο κέντρο σας ? Ευχριστώ εκ των προταίρων για το χρόνο σας.
    • elena
    • 26-Mar-2013
    • ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
    H εκλεκτική μείωση της πολύδυμης κύησης πραγματοποιείται από την 11 μέχρι τη 14 εβδομάδα, επειδή στις εβδομάδες αυτές είναι δυνατόν η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας και ο έλεγχος της ανατομίας των εμβρύων με σκοπό να επιλεγεί προς μείωση το έμβρυο που έχει τη μεγαλύτερη πιθανότητα να πάσχει. Ακόμα έτσι, δίδεται η δυνατότητα στη φύση να διακόψει κάποιο έμβρυο που πάσχει, γεγονός πολύ συχνό στο 1ο τρίμηνο της κύησης. Η μείωση πραγματοποιείται στο κέντρο μας, δεν πονά και διαρκεί λίγο.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-03-27 22:37:39
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  11. γεια σας, ονομαζομαι κυριακη και ειμαι 32 ετων.εχω ενα κοριτσακι 3,5 ετων.βρισκομαι στην 19 εβδομαδα κυησης τωρα.σε υπερηχογραφικο ελεγχο που εκανε ο γιατρος την 10 εβδομαδα εντοπισε οιδημα ανα σαρκα στο εμβρυο.εκανα ληψη τροφοβλαστη (8 mm μετρηθηκε τοτε η αυχενικη διαφανεια) και αναλυτικο μοριακο καρυοτυπο(120 συνδρομα).ολα βγηκαν φυσιολογικα.την 16 εβδομαδα καναμε υπερηχο και ολα εξελισονται κανονικα (εγκεφαλος καρδια κτλ)μαλιστα μας ειπε πως ειναι ψηλο και μεγαλο.υπαρχει περιπτωση να ειναι ολα ενταξει με αυτο το μωρο?να φοβαμαι για κατι χειροτερο?και αν δεν ειναι η καρδια η καποιο αλλο οργανο να περιμενω δυσπλασιεσ η υποπλασιεσ ακρων?εχει σχεση η αυξημενη αυχενικη με γηρανση πλακουντα?ολα ειναι μπερδεμενα στο μυαλο μου και ανησυχω πολυ.ευχαριστω προκαταβολικα
    • κυριακη
    • 25-Mar-2013
    • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
    Με αυχενική διαφάνεια 8 χιλ, εφ όσον έχει μετρηθεί σωστά, η πιθανότητα να πάσχει το έμβρυο είναι μεγάλη. Η αρχική πιθανότητα να γεννηθεί υγιές είναι μόνο 15%! Με τη συνέχεια φυσικά, όπως αναφέρετε, του φυσιολογικού καρυοτύπου, απουσίας συνδρόμων, καρδιοπάθειας και μεγάλης αυχενικής πτυχής η αρχική πιθανότητα αυξάνει. Θα πρέπει το έμβρυο να ελέγχεται τακτικά μήπως εμφανίσει κάποιο πρόβλημα. Η εξέλιξη πάντως που μας αναφέρετε είναι η καλύτερη.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-03-27 22:50:36
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  12. kalispera sas! eimai 25 xronwn k vriskomai stin 13 ebdomada kuhshs. enw ta apotelesmata tis afxenikis k to riniko osto einai fusiologika meta tis eksetasi pap -a ta apotelesmata gia triswmia 21 auksithikan polu (pososto 1/135) prepei na kanw trofovlasti i amnioparakentisi? ti m protinete? uparxei kapoios allos tropos me mikroteri pithanotita apovolis?
    • silia
    • 21-Mar-2013
    • ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΕΙΣ
    Με το αποτέλεσμα του βιοχημικού ελέγχου 1ου τριμήνου (1/135) πρέπει να κάνετε παρακέντηση επειδή ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος του 1/300, που το δικό μας κέντρο θεωρεί ως όριο. Η επέμβαση που σας προτείνουμε είναι η βιοψία τροφοβλάστης επειδή έχει το πλεονέκτημα της γρήγορης απάντησης, όπου σε περίπτωση που το έμβρυο πάσχει η διακοπή γίνεται με απόξεση κι όχι με πρόκληση τοκετού. Το μειονέκτημα της, λίγο μεγαλύτερος κίνδυνος αποβολής σε σχέση με την αμνιοπαρακέντηση δεν αξιολογείται λόγω των σαφών πλεονεκτημάτων της. Δείτε στο site μας στην κατηγορία ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ πώς γίνεται και τι είναι η βιοψία τροφοβλάστης.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-03-22 12:02:39
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  13. καλησπερα σασ...με εχουν φοβηση καπιεσ οτι στην εγκιμοσυνη επειδη το παιδι πιεζη την ουροδοχοσ κυστη..εκτοσ την συχνοουρια....ακομα και να πηγενω στην τουαλετα ..εφοσων θα εχω ουρηση...θα συνεχιζη να νιωθο πωσ θα σπαση η φουσκα μου.... οπωσ οταν δεν μπορησ να κρατηθεισ αλλο και πρεπη να ουρισησ..που νιοθουμε οτι θα σπαση η φουσκα μασ...ετσι θα νιοθω συνεχεια ?η μπορη να γινη αυτο καπια στιγμη αλλα οχι συνεχεια?...περειμενω με ανυπομονησια την απαντησησ σασ..ευχαριστω...
    • kardoula
    • 18-Mar-2013
    • ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
    H ουροδόχος κύστη σας πιέζεται από τη μήτρα που μεγαλώνει λόγω της κύησης. Οι χειρότερες εποχές από πλευράς πίεσης της ουροδόχου κύστεως είναι η αρχή και το τέλος της εγκυμοσύνης. Στην πρώτη η μήτρα δεν έχει βγει ακόμα από τη λεκάνη και προς το τέλος το κεφάλι του παιδιού κατεβαίνει πολύ και την πιέζει. Γενικά δεν είναι ενοχλητικό αλλά αν ενοχλείστε, μπορείτε 3 ώρες πριν κοιμηθείτε το βράδυ ή όταν είστε μακριά από τουαλέτα να μην πίνετε νερό.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-03-21 18:15:20
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  14. Ειμαι 32 χρονων και βρισκομαι στην 24 βδομαδα.Εκανα την β επιπεδου και μας εδειξε υπερηχογενη κομβια και στις 2 κοιλιες στην και παρουσια υπερηχογενους εντερου.Η αυχενικη διαφανεια ειναι 1.52 και ο συνδυασμενος κινδυνος τρισωμια 21 ειναι 1/10000.Πρεπει να φοβαμαι για συνδρομο Down?Πρεπει να κανω αμνιοπαρακεντηση?
    • xrusa
    • 12-Mar-2013
    • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
    Στην περίπτωση σας υπάρχουν δύο διαφορετικές ενδείξεις. Τα υπερηχογενή κομβία και το υπερηχογενές έντερο. Ως προς την 1η, τα δυο κομβία στις κοιλότητες της καρδιάς ισχύει ακριβώς ότι και με το ένα, δηλαδή ο κίνδυνος συνδρόμου Down αυξάνει κατά 10% σε σχέση με τον αρχικό σας κίνδυνο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι είναι σα να μην είστε έγκυος σήμερα αλλά του χρόνου, όπου ο κίνδυνος σας θα ήταν λίγο μεγαλύτερος αλλά και πάλι δε θα κάνατε αμνιοπαρακέντηση. Ο συνδυασμένος κίνδυνος σας του 1ου τριμήνου, εφ όσον η αυχενική διαφάνεια έχει μετρηθεί σωστά, είναι πολύ καλός. Ως προς το 2ο, θα πρέπει να ελεγχθεί ξανά σε μια εβδομάδα από την 1η εξέταση και επί παραμονής, τις περισσότερες φορές υποχωρεί, να κάνετε αμνιοπαρακέντηση για τον έλεγχο την κυστικής ίνωσης.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-03-13 07:53:22
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  15. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ 30 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ 21 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΗΣΗΣ ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΕΙΝΑΙ 2 ΚΟΜΒΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ.ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ :ΣΥΝΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 1 προς 6841.ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ1.65 .FREE B ΗGC 47.85.PAPP a 6.829 ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ DOWN ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ
    • fot
    • 25-Feb-2013
    • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
    Για τα δυο κομβία στις κοιλότητες της καρδιάς ισχύει ακριβώς ότι και με το ένα, δηλαδή ο κίνδυνος συνδρόμου Down αυξάνει κατά 10% σε σχέση με τον αρχικό σας κίνδυνο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι είναι σα να μην είστε έγκυος σήμερα αλλά του χρόνου, όπου ο κίνδυνος σας θα ήταν λίγο μεγαλύτερος αλλά και πάλι δε θα κάνατε αμνιοπαρακέντηση. Ο συνδυασμένος κίνδυνος σας του 1ου τριμήνου, εφ όσον η αυχενική διαφάνεια έχει μετρηθεί σωστά, είναι πολύ καλός.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-03-04 07:01:01
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  16. Καλημέρα! Είναι δυνατόν να γίνει αμνιοπαρακέντηση σε δίδυμη κύηση με ένα μόνο τσίμπημα??? Πρόκειται για δίδυμα διαμνιακά-διχοριονικά. Και αν ναι, πώς γίνεται? Σας ευχαριστώ πολύ!
    • Marilyn
    • 23-Feb-2013
    • ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΕΙΣ
    Ναι, μπορεί να γίνει αμνιοπαρακέντηση σε δίδυμα με ένα μόνο τσίμπημα. Η βελόνη αφού πάρει αμνιακό υγρό από τον πρώτο σάκκο, διά μέσου του υμένα, περνά στο δεύτερο και παίρνει αμνιακό υγρό κι από αυτόν. Τα αμνιακά υγρά αυτά μετά, όπως και στη μέθοδο με δυο τσιμπήματα, εξετάζονται αν έχουν διαφορετικά αλληλόμορφα, αν δηλαδή, ανήκουν σε διαφορετικό γενετικό υλικό (δύο αδέρφια). Τη μέθοδο της αμνιοπαρακέντησης με μονή είσοδο βελόνης χρησιμοποιούμε στο κέντρο μας.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-02-24 17:29:51
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  17. καλησπερα.ειμαι 30 ετων και βρισκομαι στην 21 εβδ.εγκυμοσυνης εκανα υπερηχογραφημα β επιπεδου ο γιατρος βρηκε ολα τα οργανα σωστα μονο 2 κομβια στην καρδια. πρεπει να ανυσηχω για συνδρομο νταουν
    • fot
    • 22-Feb-2013
    • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
    To κομβίο είναι ένας χαλαρός δείκτης πρόβλεψης του συνδρόμου Down που αυξάνει την πιθανότητα της γυναίκας μόνο 10%. Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος σας αυξάνει πολύ λίγο, δηλαδή είναι σαν να μην είστε φέτος έγκυος αλλά του χρόνου, οπότε και του χρόνου δε θα ήσασταν σε ηλικία που ο κίνδυνος να ήταν μεγαλύτερος του 1/300, που είναι το όριο πραγματοποίησης αμνιοπαρακέντησης. Φυσικά δεν γνωρίζω, αν έχετε κάνει σωστή αυχενική διαφάνεια κι ποιος ήταν ο κίνδυνος σας!
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-02-24 17:44:04
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  18. KAΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΣΥΓΝΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΖΩΣΕΙ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ . Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑ 36 ΕΤΩΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Α ΚΑΙ Β ΥΠΕΡΗΧΟ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΛΕΣ ΣΤΟ ΤΕΣΤ PAPP 1/2490 ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ ΗΛΙΚΙΑΚΑ 1/181 ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ ΚΕΦΑΛΗΣ 1.69 ΜΜ (ΝΤ) (CRL 6,96) (BPD 2.26) ΣΤΟΝ Β ΥΠΕΡΗΧΟ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΑ ΚΑΤΑ 98% ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑ 98% Η 99% ΕΙΣΘΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ 100% ΣΙΓΟΥΡΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΓΓΕΝΤΙΣΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΜΑ ΕΙΠΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ.
    • ΛΙΤΣΕΣΕΛΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
    • 21-Feb-2013
    • ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΕΙΣ
    Από ότι μου γράφετε οι μέχρι τώρα εξετάσεις πιθανολόγησης του συνδρόμου Down είναι πολύ καλές. Πράγματι όπως σας είπε ο γιατρός σας, εφ όσον έχουν πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, οι πιθανότητες σας είναι μικρές και αυτό σας καλύπτει 80-90%. Φυσικά τα αποτελέσματα αυτά είναι πιθανότητες κι όχι διάγνωση που δίδεται μόνο από την αμνιοπαρακέντηση, αλλά η πιθανότητα αποβολής της αμνιοπαρακέντησης είναι 1/200 που είναι παρόμοιος με τον κίνδυνο ηλικίας της γυναίκας σας και πολύ μεγαλύτερος από τον τροποποιημένο κίνδυνο που αναφέρετε. Δεν υπάρχει ιατρική ένδειξη πραγματοποίησης αμνιοπαρακέντησης.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-02-21 14:53:59
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  19. Ειμαι 20 βδομαδων εγκυος και ο γιατρος μου ανακαλυψε κομβιο στην αριστερη κοιλια.Η αυχενικη εδειξε 1/13621 πρεπει να ανησυχω για ανωμαλιες?
    • xrusa
    • 16-Feb-2013
    • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
    To κομβίο είναι ένας χαλαρός δείκτης πρόβλεψης του συνδρόμου Down που αυξάνει την πιθανότητα της γυναίκας μόνο 10%. Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος σας αυξάνει πολύ λίγο, δηλαδή είναι σαν να μην είστε φέτος έγκυος αλλά του χρόνου ή σε δυο χρόνια, όπου και τότε δε θα κάνατε αμνιοπαρακέντηση αλλά πάλι αυχενική διαφάνεια. Σʼ εσάς ο κίνδυνος από την αυχενική διαφάνεια, εφʼ όσον έχει μετρηθεί σωστά, είναι πολύ μικρός. Ο αντίστοιχος κίνδυνος αποβολής της αμνιοπαρακέντησης είναι 1/200, που γιʼ εσάς είναι μεγαλύτερος από αυτόν της αυχενικής διαφάνειας αλλά και του κινδύνου που προκύπτει από την ανακάλυψη του κομβίου της καρδιάς, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ιατρική ένδειξη να κάνετε αμνιοπαρακέντηση. Το κομβίο δεν αυξάνει την πιθανότητα για άλλες εμβρυϊκές ανωμαλίες.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-02-19 14:54:56
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  20. ΕΙΜΑΙ ΕΦΤΑΜΙΣΗ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΡΔΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ;
    • ELLI
    • 14-Feb-2013
    • ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
    Στις 7,5 εβδομάδες η καρδιά πρέπει να ακούγεται. Απλά πολλές φορές δεν αντιστοιχεί η εγκυμοσύνη με την αμηνόρροια (ηλικία κύησης από την τελευταία περίοδο), για αυτό όταν δούμε υπερηχογραφικά, ενδομήτριο σάκκο περιμένουμε μια εβδομάδα ώστε να εμφανιστεί εμβρυϊκός πόλος και θετική καρδιακή λειτουργία.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-02-19 10:13:09
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0

Σελίδα 291 από 292