1. Γεια σας να ρωτήσω κάτι τι είναι το υγρό στο δουγλασειο χώρο όταν σου βρίσκουν; έχει να κάνει με την υπογονιμοτητα;
    • ρενα
    • 10-Mar-2014
    • ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
    Ο Δουγλάσειος χώρος είναι η χαμηλότερη ανάκαμψη του περιτοναίου με αποτέλεσμα εκεί να μαζεύονται όλα τα ελεύθερα υγρά της κοιλιάς (πχ. από ρήξεις κύστεων ωοθήκης, ωορρηξία, κοκ).
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2014-03-10 23:19:43
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  2. Στην 12 εβδομάδα έκανα την αυχενική διαφάνεια η οποία ήταν 1,7 (ρινικό οστό εμφανές) και το Papp-a βγήκε 0,48. Οπότε τα ποσοστά μου έπεσαν στο 1/410. Είμαι 39 ετών (χωρίς ιστορικό, φυσιολογική σύλληψη, είναι το 2ο παιδί) και έχω προγραμματίσει αμνιοπαρακέντηση. Τι ποσοστό υπάρχει το παιδάκι να έχει πρόβλημα? Αμνιο έκανα και στο 1ο που είχα 1/1200. Σας ευχαριστώ!
    • Μαρια
    • 29-Apr-2013
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Οι εξετάσεις πιθανολόγησης του συνδρόμου Down, που αναφέρετε είναι πολύ καλές. Η πιθανότητα το παιδί σας να πάσχει είναι 1 στις 410 γεννήσεις, εφ όσον η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Φυσικά τα αποτελέσματα αυτά είναι πιθανότητες κι όχι διάγνωση που δίδεται μόνο από την αμνιοπαρακέντηση, αλλά η πιθανότητα αποβολής της αμνιοπαρακέντησης είναι 1/200 που είναι παρόμοιος με τον κίνδυνο ηλικίας σας αλλά μεγαλύτερος από τον τροποποιημένο κίνδυνο που αναφέρετε.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-04-30 05:33:00
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  3. Κύριε Αθανασιάδη καλησπέρα, είμαι 29 χρονών και διανύω την 14η εβδομάδα της κύησης. Στην 13η εβδομάδα έκανα έλεγχο αυχενικής διαφάνειας και το αποτέλεσμα του υπέρηχου είναι 1,4, με ρινικό οστό ορατό, η συνολική πιθανότητα που μου έδωσε ο γιατρός μου(μετά την pap a) για τρισωμία 21 είναι 1:1784. Το ποσοστό είναι καλό ή θα πρέπει να γίνει αμνιοπαρακέντηση (γιατί συνήθως τα ποσοστά που ακούω σε αντίστοιχες περιπτώσεις είναι 1/10000); Μπορώ να κάνω κάποια ανάλογη εξέταση τις επόμενες εβδομάδες ώστε να επιβεβαιώσω ότι όλα είναι καλά;Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
    • ΓΙΩΤΑ
    • 18-Jun-2013
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Σ’ εσάς ο κίνδυνος από την αυχενική διαφάνεια, εφ’ όσον έχει μετρηθεί σωστά, είναι πολύ μικρός. Ο αντίστοιχος κίνδυνος αποβολής της αμνιοπαρακέντησης είναι 1/200, που γι’ εσάς είναι μεγαλύτερος από αυτόν του συνδυασμένου κινδύνου 1ου τριμήνου αλλά και του κινδύνου που προκύπτει από την ηλικία σας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ιατρική ένδειξη να κάνετε αμνιοπαρακέντηση. Μπορείτε να κάνετε από τη 16η εβδομάδα μέχρι την 20η το α-τεστ, που έχει όμως χαμηλότερη αξιοπιστία του συνδυασμένου τεστ 1ου τριμήνου (PAPP A και αυχενική).
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-06-18 22:13:28
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  4. Καλησπέρα σας, Στις 13.3 έκανα την αυχενική διαφάνεια 11εβδομαδον και 6 μέρες με ποσοστό 5.32mm, η γιατρός μου πρότεινε αμνιοπαρακέντηση όπου δέχτηκα κατευθείαν, την αμέσως επόμενη εβδομάδα είχα την εξέταση. Μου ξανα κάνει μετρηση αυχενικής διαφάνειας πριν ξεκινησει την αμνιοπαρακέντηση και το ποσοστό 6.99.ΑΥΞΗΘΗΚΕ, το μωρό ειναι 5.54cm κι εγώ 12εβδομάδων και 1 μέρα. Τα αποτελέσματα βγηκάνε και ειναι με φυσιολογικο καρυοτυπο. Εχτες ειχα ραντεβου ειμαι στην 14εβδομαδα αυχενικη διαφανεια ειχα 4,32 μειωθεικε, αυτο ειναι καλο? μου εκανε ενα καλο υπερηχο και γενικα το μωρο δειχνει μια χαρα, μου ειπε σε δυο εβδομαδες να κανουμε το καρδιολογικο τεστ πιο αναλυτικα και μαλλον και του Β επιπεδου.Φοβάμε πολύ πως το μώρο θα έχει καρδιακό πρόβλημα και αν οχι πως θα γεννηθει με οποιοδήποτε άλλη ασθένεια.Οι εξετασεις αυτες ποσο ποσοτο ειναι σιγουρες.Μήπως να σταματήσω την κύηση καλύτερα.Έχω ήδη ενα κοριτσάκι 3χρόνων και εγω ειναι 28 χρονών.
    • aspa
    • 04-Apr-2013
    • Αυξημένη αυχενική διαφάνεια
    Το θέμα που αναφέρετε, αυξημένη αυχενική διαφάνεια και φυσιολογικός καρυότυπος είναι από τα πιο δύσκολα θέματα που διαχειριζόμαστε στην εμβρυομητρική ιατρική. Η πιθανότητα στατιστικά, σύμφωνα με το μέγεθος της αυχενικής που αναφέρετε, για να γεννηθεί υγιές παιδί είναι 30%. Φυσικά η πιθανότητα αυτή αυξάνει με το φυσιολογικό καρυότυπο που έχετε, αν και προτιμότερο θα ήταν να κάνετε μοριακό καρυότυπο. Ότι η αυχενική διαφάνεια μειώνεται δεν επηρεάζει την κατάσταση γιατί πάντα έτσι γίνεται, ενώ επιδεινώνεται αν κατά το 2ο τρίμηνο (μετά από την 18η εβδομάδα) η αυχενική πτυχή του εμβρύου είναι αυξημένη. Δυστυχώς είναι μια δύσκολη απόφαση για σας, επειδή δεν μπορεί να προβλεφθεί η εξέλιξη της κύησης.
    • 2013-04-05 06:52:28
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  5. Καλησπέρα σας ! Είμαι έγκυος για πρώτη φορά στην 23η εβδομάδα. Πριν 3 μέρες έκανα Β επιπέδου και στα σχόλια ο γιατρός σημείωσε πως μετρήθηκε ο τράχηλος 25mm και πρότεινε να τον μετρήσουμε και κολπικά. Μίλησα με το γιατρό μου και έχω ραντεβού σε 2 μέρες να με δει ενώ μου πρότεινε και ξεκίνησα προγεστερόνη κολπικά. Πλέον φοβάμαι πολύ μήπως αυτά που νιώθω δεν είναι οι κινήσεις του μωρού, αλλά συσπάσεις που μειώνουν επιπλέον τον τράχηλο. Είναι πολύ χαμηλή η τιμή αυτή και τι πιθανότητες έχω να τα καταφέρω να γεννήσω ένα υγιές μωρό ? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων..
    • penny
    • 22-Jul-2014
    • τραχηλος της μητρας
    Η μέτρηση του τραχήλου της μήτρας σαν προγνωστικός παράγοντας του πρόωρου τοκετού γίνεται στην 22η εβδομάδα της κύησης. Φαρμακευτική αντιμετώπιση, με χορήγηση προγεστερόνης, ή περίδεση χρειάζεται όταν αυτός είναι μικρότερος των 15 mm. To μήκος του δεν επηρεάζεται από την κούραση και δε βελτιώνεται με την κατάκλιση, που γενικά δε βοηθά στην εγκυμοσύνη παρά μόνο σε βαρείες κλινικές καταστάσεις.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2014-07-24 15:48:53
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  6. Καλημέρα. Είμαι 33 ετών και έκανα τις προάλλες αυχενική διαφάνεια και PAPP-A σε πιστοποιημένο κέντρο της πόλης μου. Ηλικία κύησης 13w 1 d CRL 68 mm καρδιά 158 παλμοί/Min Αυχενική διαφάνεια 2,2 mm (η μεγαλύτερη τιμή από 5 μετρήσεις που έγιναν) Ρινικό οστό ορατό b-hCG 95,69IU/I 2,663 Mom papp-A 4,615IU/I 1,068 Mom Η συνδιαστική πιθανότητα για Down είναι 1/556. Τί μου έριξε τόσο το νούμερο;Δε θα έπρεπε λόγω της ηλικίας μου να έχω καλύτερες τιμές;Ξέρω ότι με βάση το 1/300 δεν υπάρχει ιατρική ένδειξη για παρακέντηση αλλά θα ήθελα ένα σχόλιο σας για τις παραπάνω τιμές.Ευχαριστώ
    • maria
    • 23-Jul-2013
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Στην ηλικία των 33 χρονών η πιθανότητα για σύνδρομο Down είναι 1/450, οπότε ο συνδυασμένος κίνδυνος 1ου τριμήνου (1/556) είναι μικρότερος της. Τα αποτελέσματα αυτά είναι πιθανότητες κι όχι διάγνωση που δίδεται μόνο από την αμνιοπαρακέντηση, αλλά η πιθανότητα αποβολής της αμνιοπαρακέντησης είναι 1/200 που είναι μεγαλύτερος από την ηλικία σας και πολύ μεγαλύτερος από τον τροποποιημένο κίνδυνο που αναφέρετε.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-07-24 07:07:18
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  7. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ 26 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ 12 ΕΒΔΟΜΑΔΑ + 5 ΗΜΕΡΩΝ -Η PAPP-A EINAI 4,14 U/L MOM 1,1 -F-β-HCG EINAI 62,75 ng/ml MOM 2,09 -ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦ. 1,10 ΜΟΜ 0,66 -ΤΡΙΣΩΜΙΑ 21(ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN) ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ 1/1304 -ΤΡΙΣΩΜΙΑ 21(ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN) ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ PAPP-A: ΑΡΝΗΤΙΚΟ 1/6234 -ΤΡΙΣΩΜΙΑ 13&18: ΑΡΝΗΤΙΚΟ 1/9308504 ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ?
    • anadim
    • 28-Jun-2013
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Από ότι μου γράφετε οι μέχρι τώρα εξετάσεις πιθανολόγησης του χρωματοσωματικών ανωμαλιών είναι πολύ καλές, με την προϋπόθεση ότι η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας έχει πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Δεν έχετε ιατρική ένδειξη να κάνετε αμνιοπαρακέντηση γιατί τι τεστ αυτό σας καλύπτει 80-90%.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-06-29 06:41:26
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  8. Kαλησπέρα! θα ήθελα τη βοήθεια σας! Είμαι έγκυος 5 εβδομάδων και 4 ημερων την Δευτέρα εκανα μια χωριακή με τιμή 3137! Την Τεταρτη πήγα στον γιατρό ο οποίος με κολπικό υπέρηχο είδε σάκο αλλά όχι εμβρυο μέσα και μου ζήτησε επαναλήψη της χοριακής.Την επανέλαβα μετα και η τιμη μετα απο 48 ωρες ηταν 6202! Ανησυχω που δεν είδαμε το έβρυο.. Την Παρασκευη επανελαβα τη χοριακή με τιμη 8972. Επρεπε να ειναι πιο ανεβασμενη η τιμη της χοριακής; και γινεται να αυξανεται χωρις να υπαρχει εμβρυο στον σακο;
    • Έλενα
    • 07-Dec-2014
    • piuanothta egkumosynhs
    Να σας εξετάσει ξανά ο γιατρός μετα από μια εβδομάδα.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2014-12-09 22:48:49
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  9. Καλησπέρα!!ειμαι έγκυος με τελευταία περίοδο 07/08!εκανα δυο χοριακες 559,4 και μετα απο 4 μερες 3100!πηγα στο γιατρο στις 6 εβδομάδες αλλα ο σάκος ηταν άδειος!ουτε αχνοφαινοταν κατι..εςτω μια μικρη υποψία οτι θα υπαρξει έμβρυο!συζητηςαμε κ για αποξεςη Αλλα την επομενη μερα εκανα χοριακη κ ηταν 45000 σε διαφορετικο εργαστήριο κ περιπου μια εβδομαδα απο την τελευταια!το ένστικτο μου μου ελεγε οτι ολα θα πανε καλα!μετα απο τρεις μερες ζητησα εναν υπερηχο απο τον γιατρο κ ειδαμε κ έμβρυο κ ακουσαμε κ καρδουλα!μου ειπε ολα ειναι πολυ καλα απλα η σύλληψη εγινε αργοτερα!ειναι δυνατον μεσα σε τρεις μερες να εμφανιστει κ έμβρυο κ καρδουλα;υπαρχει περιπτωση να μην παει κατι καλα;;
    • Mummy
    • 25-Sep-2016
    • Χοριακη κ Σακκος
    Πολλές φορές ο εμβρυϊκός πόλος κι η καρδιακή λειτουργία του εμβρύου αργούν να φανούν στην υπερηχογραφική εξέταση. Εφ όσον φάνηκαν, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2016-10-02 06:24:18
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  10. ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΜΕ ΗΛΙΚΙΑ ΚΥΗΣΗΣ 13+1, CLR 68,9mm, 161 καρδιακοι κτύποι/λεπτό, ΝΤ 2,5mm, πλακούντας πρόσθιος χαμηλός, ρινικό οστό φυσιολογικό. Papp-A 1,200 IU/I ισοδύναμο με 0,380ΜοΜ. Μου έδωσε κίνδυνο για Τρισωμία 21 1:339. Σήμερα είμαι στην 16η εβδομάδα και κάνοντας υπέρηχο είδαμε υπερηχογενές κομβίο και στα 2 ημισφαίρια της καρδιάς. Θα ήθελα τη γνώμη σας. Να κάνω αμνιοπαρακέντηση? Τα παραπάνω στοιχεία είναι ανησυχητικά? (είμαι 30 ετών, το έμβρυο είναι αγόρι)
    • MaryB
    • 23-Jul-2013
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    To κομβίο, ή στην περίπτωση τα κομβία, είναι ένας χαλαρός δείκτης πρόβλεψης του συνδρόμου Down που αυξάνει την πιθανότητα της γυναίκας μόνο 10%. Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος σας αυξάνει πολύ λίγο, δηλαδή είναι σαν να μην είστε φέτος έγκυος αλλά του χρόνου, οπότε και του χρόνου δε θα ήσασταν σε ηλικία που ο κίνδυνος να ήταν μεγαλύτερος του 1/300, που είναι το όριο πραγματοποίησης αμνιοπαρακέντησης. Ο κίνδυνος σας (1/339) από την αυχενική διαφάνεια, εφ όσον έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, είναι επίσης μικρότερος του 1/300. Δεν έχετε ιατρική ένδειξη πραγματοποίησης αμνιοπαρακέντησης.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-07-24 06:57:29
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  11. Καλησπερα, η ερωτηση που εχω ειναι η εξης: βρισκομαι στην 6η εβδομαδα κυησης, ομως η χοριακη δεν ανεβαινει ικανοποιητικα. Συγκεκριμενα απο 699 πηγε μεσα σε 6 ημερες στο 1800, μετα μεσα σε δυο μερες στο 2025 κ μεσα στις επομενες δυο μερες στο 2190. Επισης εχω δει τις τελευταιες δυο μερες καφε κολπικες εκκρισεις. Στο υπερηχογραφημα φαινεται εμβρυο οχι ομως καρδιακος παλμος. Υπαρχει περιπτωση η εγκυμοσυνη να εξελιχθει φυσιολογικα; Ευχαριστω πολυ
    • Ερωτηση
    • 11-Mar-2015
    • ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
    Τα επίπεδα των τιμών της β-χοριακής γοναδοτροπίνης έχουν πολύ μεγάλο εύρος και δεν μπορούν να υπολογίσουν, με ακρίβεια, την ηλικία κύησης. Στην αρχή της κύησης πολλές φορές δεν μπορούμε να διακρίνουμε με ευκρίνεια την καρδιακή λειτουργία του εμβρύου. Όταν δούμε εμβρυϊκό πόλο χωρίς καρδιακή λειτουργία επαναλαμβάνουμε το υπερηχογράφημα σε μια εβδομάδα. Να ξανακάνετε υπερηχογράφημα σε μια εβδομάδα.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2015-03-13 07:17:26
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  12. Καλημέρα , είμαι στην 29η εβδομάδα και ο τράχηλος μου έχει μήκος 2,5cm. Ο γιατρός που με παρακολουθεί μου έδωσε κολπικο utrogestan και ενέσεις κορτιζονης. Ποιες ειναι οι πιθανότητες για πρόωρο τοκετό; Σε πόσο καιρό απο την ολοκλήρωση της κορτιζονης ειναι έτοιμο το αναπνευστικό του μικρού; Υπάρχει περίπτωση το μήκος να ειναι την επόμενη φορά μεγαλύτερο; Ευχαριστώ 169
    • Val
    • 04-Sep-2014
    • τραχηλος της μητρας
    Λέμε ότι ο τράχηλος είναι βραχύς και αυξάνεται η πιθανότητα πρόωρου τοκετού όταν το μήκος του είναι μικρότερο του 1,5 cm.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2014-09-04 20:31:34
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  13. Καλησπέρα σας,σημερα έκανα βεπιπεδου και μας βρηκε ο γιατρος οτι εχω χαμηλο μηκος τραχηλου 31,τι να κανω σε αυτην την περιπτωσει?εχω αρχισει και ανησυχω αν και ο γιατρος μου ειπε να μην ανησυχω ιδιαιτερα και μου ειπε απλα να σταματησω την δουλεια και να αρχισω 1θutrogestan,αναμενω τξς απαντησεις σας....
    • afroula
    • 14-Apr-2014
    • τραχηλος της μητρας
    Η μέτρηση του τραχήλου της μήτρας σαν προγνωστικός παράγοντας του πρόωρου τοκετού γίνεται στην 22η εβδομάδα της κύησης. Φαρμακευτική αντιμετώπιση, με χορήγηση προγεστερόνης, ή περίδεση χρειάζεται όταν αυτός είναι μικρότερος των 15 mm. To μήκος του δεν επηρεάζεται από την κούραση και δε βελτιώνεται με την κατάκλιση, που γενικά δε βοηθά στην εγκυμοσύνη. Το μήκος τραχήλου που αναφέρετε είναι φυσιολογικό.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2014-04-15 06:16:29
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  14. Είμαι έγκυος μεγαλύτερη των 35 ετών, πρέπει να κάνω αμνιοπαρακέντηση;
    • Ελένη, 36
    • 27-Jul-2012
    • ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΕΙΣ
    Όχι, δεν είναι υποχρεωτικό. Μπορείτε να κάνετε αυχενική διαφάνεια από την 11η μέχρι τη 14η εβδομάδα κύησης, που έχει αξιοπιστία 70% και μετά PAPP-A & free β-hCg στον ορό του αίματος σας όπου η αξιοπιστία ανεβαίνει στο 80-90%.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2012-10-02 14:06:38
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  15. Καλησπέρα και καλη εβδομαδα, Θα ήθελα την βοήθειά σας. Ειμαι 28 και ειμαι στην 11 εβδομαδα. Ο πρώτος μου γιατρός ήταν της άποψης οτι μπορω να κανω οτι θέλω πχ να φαω οτι θελω,μπάνιο σε πισίνα, σεξουαλικη επαφή- ελεύθερα κτλ. Κάποια στιγμή είχα καφέ υγρά και πήγα να με δει και μου ειπε οτι ήταν την κύησης και οτι δεν αλλάζει τίποτα. Μετα απο αμφιβολίες πήγα σε αλλο γιατρό που ούτε απο εκεί ειμαι ικανοποιημένη και μου ειπε οτι φαινεται οτι είχα κάποια αποκόλληση ( θυμιζω οτι ο προηγούμενος γιατρός δεν μου είχε πει τίποτα) και οτι εχει αρχίσει και φτιάχνει. Πριν απο τρεις μέρες είχα απίστευτη αιμορραγία λες και είχα κανονικα περίοδο και μου ειπε να μείνω τελείως ξαπλα για τουλάχιστον 15 ημέρες όπως επίσης την ημέρα της αιμορραγίας μου βρήκε και μια κυστη. Μέχρι σημερα εχω αρκετό σε ποσότητα ξεραμενο αιμα.( συγνώμη για την έκφραση) Δεν ξέρω τι να κανω. Δεν νιώθω ασφάλεια με κανέναν απο τους δυο. Πείτε μου την γνώμη σας.θα το εκτιμούσα πολυ. Ευχαριστω εκ των προτέρων.
    • Μαρια
    • 16-Sep-2013
    • ervthsh
    Ας προσπαθήσουμε να ξεχωρίσουμε τα ερωτήματα σας. Η εγκυμοσύνη είναι μια φυσιολογική κατάσταση για τη γυναίκα όπου όλα επιτρέπονται με μέτρο και αυξημένες συνθήκες υγιεινής (μπάνιο, πισίνα, σεξουαλική επαφή κοκ). Σε περιπτώσεις που έχουμε κάποια επιπλοκή (αίμα, έντονες ρυθμικές συσπάσεις κοκ) αναστέλλουμε, χωρίς όμως υπερβολές, τις καθημερινές δραστηριότητες. Συνήθως το αίμα στο 1ο τρίμηνο της κύησης δε φαίνεται από που προέρχεται και περιμένουμε να σταματήσει (εκροή καφέ υγρών). Η κύστη στην ωοθήκη, που αναφέρετε, δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση σας, ούτε θα σας δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-09-17 06:32:10
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  16. Γεια σας, είμαι 35 χρονών και βρίσκομαι στην 15η εβδομάδα κύησης. Στις 12 εβδ.+ 3 ημ. έκανα την αυχενική διαφάνεια με τα παρακάτω αποτελέσματα: Αυχενική: 2,20mm (2.39 MoM), free β-hCG: 73,5 IU/L (2.39 MoM), PAPP-A: 8.15 IU/L (2.34 MoM). Σύμφωνα με τον γιατρό που έκανε τον υπέρηχο η προϋπάρχουσα στατιστική πιθανότητα για τρισωμία 21 είναι 1:278 και η τροποποιημένη: 1:501. Σύμφωνα με το μικροβιολογικό εργαστήριο 1:338 και 1:303 αντίστοιχα. Με τα παραπάνω στοιχεία και με το δεδομένο ότι κατά την ΠΗΤ θα είμαι 35,5 χρονών, πιστεύετε πως θα πρέπει να κάνω την εξέταση της αμνιοπαρακέντησης; Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας
    • noppi
    • 10-Oct-2013
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Οι εξετάσεις πιθανολόγησης του συνδρόμου Down, που αναφέρετε είναι καλές. Η πιθανότητα το παιδί σας να πάσχει είναι 1 στις 303 γεννήσεις, εφ όσον η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Φυσικά τα αποτελέσματα αυτά είναι πιθανότητες κι όχι διάγνωση που δίδεται μόνο από την αμνιοπαρακέντηση, αλλά η πιθανότητα αποβολής της αμνιοπαρακέντησης είναι 1/200 που είναι παρόμοιος με τον κίνδυνο ηλικίας σας αλλά μεγαλύτερος από τον τροποποιημένο κίνδυνο που αναφέρετε. Ιατρικά δεν έχετε ένδειξη να υποβληθείτε σε επεμβατικό έλεγχο.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-10-13 12:47:44
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  17. ΕΙΜΑΙ ΕΦΤΑΜΙΣΗ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΡΔΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ;
    • ELLI
    • 14-Feb-2013
    • ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
    Στις 7,5 εβδομάδες η καρδιά πρέπει να ακούγεται. Απλά πολλές φορές δεν αντιστοιχεί η εγκυμοσύνη με την αμηνόρροια (ηλικία κύησης από την τελευταία περίοδο), για αυτό όταν δούμε υπερηχογραφικά, ενδομήτριο σάκκο περιμένουμε μια εβδομάδα ώστε να εμφανιστεί εμβρυϊκός πόλος και θετική καρδιακή λειτουργία.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-02-19 10:13:09
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  18. Διανύω την 20η εβδ της 4ης εγκυμοσύνης. Είχα έως τώρα 2 αποβολές στο 1ο τρίμηνο και μία επιτυχή εγκυμοσύνη με παιδί 4 ετών. Σε αυτή την εγκυμοσύνη είχα μήκος τραχήλου μεταξύ 25-36mm. Τώρα σε αυτή την εγκυμοσύνη ξεκίνησα με 30mm (3 μηνών) - 15mm(4 μηνών). Τώρα το ελέγχω (κατόπιν οδηγίας γιατρού) κάθε 4 μέρες ενδοκολπικά. Επίσης είμαι σε μερική ακινησία προληπτικά. Ποια η γνώμη σας για τόσο συχνή κ ενδοκολπική εξέταση και γιατί μειώνεται ο τράχηλος αφού δεν κουράζομαι?
    • Αθηνά Σωτηροπούλου
    • 13-Dec-2012
    • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
    Η μέτρηση του τραχήλου της μήτρας σαν προγνωστικός παράγοντας του πρόωρου τοκετού γίνεται στην 22η εβδομάδα της κύησης. Φαρμακευτική αντιμετώπιση, με χορήγηση προγεστερόνης, ή περίδεση χρειάζεται όταν αυτός είναι μικρότερος των 15 mm. To μήκος του δεν επηρεάζεται από την κούραση και δε βελτιώνεται με την κατάκλιση, που γενικά δε βοηθά στην εγκυμοσύνη πατά μόνο σε βαρείες κλινικές καταστάσεις.
    • 2012-12-14 07:14:39
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  19. Γιατρέ σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την απάντησή σας. Σε 2 ημέρες μπαίνω στην 28η εβδομάδα δίδυμης κύησης (φυσιολογική σύλληψη, ηλικία 38). Ο τράχηλός μου σήμερα 27/05/14 ήταν 22mm (η χαμηλότερη τιμή του γιατί το ένα έμβρυο βρισκόταν με το κεφάλι προς τα κάτω πιέζοντάς τον συνεπώς οι τιμές κινούνταν μεταξύ 25mm και 22mm). Στις 26/03/14 ο τράχηλος ήταν 42mm, ενώ στις 12/05/14 ήταν 33mm. Μέσα σε μόλις 12 μέρες παρουσιάζεται μία σημαντική διαφοροποίηση, σωστά; Ποιά είναι η εκτίμησή σας;
    • Amalia Papageorgiou
    • 27-May-2014
    • τραχηλος της μητρας
    Να συνεχίσετε τη ζωή σας με φυσιολογικούς ρυθμούς, να εκτιμηθεί ο τράχηλος ξανά σε 1 εβδομάδα και πιθανώς να σας χορηγηθεί προγεστερόνη.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2014-05-28 18:19:18
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  20. Καλημερα κ. Αθανασιαδη.Ειμαι 30 ετων,στην 13 εβδομαδα εκανα ελεγχο αυχενικης διαφανειας και το αποτελεσμα της αυχενικης διαφανειας μου ειναι 2.3 mm, με ρινικο οστο ορατο, με μη παρουσια παλινδρομης ροης στην τριγλώχινα και με CRL 71,5. Η πιθανοτητα που μου εδωσε το εργαστηριο ειναι 1:11716.Ο γυναικολογος μου μου ειπε οτι του φαινεται περιεργο με 2.3 αυχενικη να βγαινει αυτο το ποσοστο καθως δεν το χει ξανασυναντησει και οτι ειναι πιθανον να ειναι λαθος. Ποια ειναι η γνωμη σας?
    • μαριαμ
    • 08-Jun-2013
    • Αυξημένη αυχενική διαφάνεια
    Το κάθε εργαστήριο έχει το λογισμικό υπολογισμού για σύνδρομο Down σύμφωνα με τα kit αντιδραστηρίων που χρησιμοποιούν. Εμείς υπολογίσαμε τα στοιχεία που αναφέρετε και σ εμάς ο τροποποιημένος κίνδυνος για Τ21 γίνεται 1/1440, οπότε ο συνυπολογισμός του με τις αιματολογικές εξετάσεις μπορεί να φτάσει στα επίπεδα που μας γράφετε. Να επικοινωνήστε με το μικροβιολογικό εργαστήριο και να τους ρωτήστε ποιες παραμέτρους χρησιμοποίησαν και ποιό λογισμικό χρησιμοποιούν.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2013-06-12 12:40:36
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0

Σελίδα 1 από 188