1. Βρίσκομαι στην 35η εβδομαδα της κύησης και έχω παρατηρήσει ότι το έμβρυο δεν κινείται ιδιαίτερα πολύ από την αρχή που άρχισα να νιώθω τις κινήσεις του. Αντίθετα το πρώτο μου παιδί κινιόταν πολύ έντονα ήδη από την 20 εβδομάδα και μετά. Το doppler βγήκε άριστο καθώς και η αμνιοπαρακέντηση. Μήπως αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχει κάποιο πρόβλημα που δεν διαγιγνώσκεται με τις προγεννητικές μεθόδους; Έχετε κάποια άλλη εξέταση να μου προτείνετε; Επίσης, το πρώτο μου παιδί είχε συχνά λόξυγγα μέσα στη μήτρα ενώ αυτό καθόλου. Μήπως αυτό υποδηλώνει κάποια υπανάπτυξη στους πνεύμονες;
    • Σοφία
    • 16-Jan-2018
    • Υγεία εμβρύου
    Είναι διαφορετικές έννοιες οι πραγματικές κινήσεις του εμβρύου κι αυτό που αισθάνεται η μητέρα. Ένας τρόπος να ελέγχετε τις κινήσεις του εμβρύου είναι καθήμενη σε ηρεμία, να σημειώνετε ότι κίνηση αισθάνεστε. Πρέπει να είναι 6 κινήσεις σε 20 λεπτά ή αν το έμβρυο είναι σε φάση ηρεμίας 10 κινήσεις σε 2 ώρες. Να έχετε εμπιστοσύνη στο γιατρό σας.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2018-01-17 06:35:57
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  2. 23+4 κάνω β επιπέδου με Αυχενική πτυχή 6 χωρις να βρίσκουν τιποτα αλλο στις 25w κάνω επαναληπτική και βγαίνει Αυχενική πτυχή 7.2 25+6 κάνω επαναληπτική και βγαίνει 7.8 ολα τα υπόλοιπα φυσιολογικά χωρις τιποτα αλλο. μου προτειναν ενα καρδιογράφημα στο ωνασειο σε 2 εβδομάδες και επειτα 30 εβδοαμσων αμνιοπαρακεντηση.... η γνωμη σας;
    • maria
    • 13-Jan-2018
    • B επιπεδου
    Σας απάντησα ήδη
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2018-01-14 07:12:54
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  3. καλησπερα σας κ καλη χρονια. ειμαι 29ετων 1η εγκυμοσυνη 12w & 3d εκανα αυχενικη διαφανεια :CRL 69,1mm NT 2,10mm β-hCG 1,224MoM & PAPP_A 2,297ΜοΜ..Tρισωμια 21 1:771 τροπ/νη πιθανοτητα 1:3503..Τρισωμια 18 1:1930 τροπ/νη πιθανότητα 1:6097 κ 13 1:6042 τροπ/νη πιθανότητα 1:19040 ...πρεπει να γινει μη επεμβατικος προγεννητικος ελεγχος?ποια η γνωμη σας ευχαριστω
    • stellaki 89
    • 13-Jan-2018
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    To όριο κινδύνου που χρησιμοποιείται για να προτείνουμε επεμβατικό έλεγχο είναι το 1/300. Σ εσάς, οι εξετάσεις πιθανολόγησης του συνδρόμου Down, που αναφέρετε είναι καλές. Η πιθανότητα το παιδί σας να πάσχει είναι 1 στις 3503 γεννήσεις, εφ όσον η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Φυσικά τα αποτελέσματα αυτά είναι πιθανότητες κι όχι διάγνωση που δίδεται μόνο από την αμνιοπαρακέντηση (που ελέγχει όλα τα χρωμοσωμικά νοσήματα κι όχι μόνο τις 3 συχνότερες ανωμαλίες), όπου η πιθανότητα απώλειας της κύησης είναι μικρότερη του 1/300 που είναι όμως μεγαλύτερη από τον κίνδυνο ηλικίας σας (1/600) όπως κι από τον τροποποιημένο κίνδυνο που αναφέρετε. Ιατρικά δεν έχετε ένδειξη να υποβληθείτε σε επεμβατικό έλεγχο. Αν ανησυχείτε, μπορείτε να κάνετε το μη επεμβατικό προγεννητικό έλεγχο από το αίμα σας (cf DNA, NIPT), που καλύπτει πάνω από 99% για τις τρισωμίες αυτές (προσφέρεται στο Κέντρο μας).
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2018-01-14 07:11:48
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  4. Γιατρέ μου συνέστησαν να κάνω αμνιοπαρακεντηση στις 31 εβδιμαδες σήμερα είμαι 25+6 λόγω αυξημένης πτυχής..... δε θεωρείται επικίνδυνη τοτε τη συγκεκριμένη εξέταση;
    • maria
    • 13-Jan-2018
    • Amniparakenthsh
    Ο πιο σημαντικός δείκτης για το σύνδρομο Down του 2ου τριμήνου, είναι η αυχενική πτυχή του εμβρύου, όταν είναι μεγαλύτερη από 6mm κι έχει μετρηθεί το αργότερο μέχρι την 24η εβδομάδα κύησης. Τότε o κίνδυνος της γυναίκας τετραπλασιάζεται. Αν ο γιατρός σας κρίνει ότι πρέπει να κάνετε αμνιοπαρακέντηση, πρέπει να την κάνετε άμεσα κι όχι στις 31 εβδομάδες
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2018-01-13 11:49:24
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  5. ΕΙΜΑΙ 21 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ 40 ΕΤΩΝ. Η ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΤΑΤΗ. ΕΚΑΝΑ ΤΗ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΑΡΡΥΘΜΙΑ ΣΤΟ ΕΜΒΡΥΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΤΟΣ ΔΥΟ ΛΕΠΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ 3 ΧΤΥΠΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΙΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΙΔΟ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 30 ΛΕΠΤΩΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ..
    • ΣΕΒΑΣΤΗ
    • 10-Jan-2018
    • Αρρυθμιες εμβριου
    Σημασία έχει πως εκτίμησε ο γιατρός σας την αρρυθμία! Στην αρχή του 2ου τριμήνου της κύησης όταν παρατηρείται αρρυθμία της καρδιάς του εμβρύου δεν είναι ανησυχητικό. Τις περισσότερες φορές οφείλεται στην άσκηση μεγαλύτερης πίεσης στον πλακούντα κατά τον υπερηχογραφικό έλεγχο και συνήθως στον επανέλεγχο μετά από 2 εβδομάδες υποχωρεί.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2018-01-13 12:14:35
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  6. γιατρέ ειμαι η κοπέλα με την Αυχενική πτυχη 7.2 έκανα λάθος το αποτελέσματα της αυχενικής μετα το αιμα ηταν 1:14040
    • maria
    • 10-Jan-2018
    • Αυξημένη αυχενική διαφάνεια
    Σας απάντησα, αυτά όλα θα συνεκτιμηθούν από το γιατρό σας κι αν αποφανθεί ότι πρέπει να γίνει αμνιοπαρακέντηση, πρέπει να γίνει άμεσα.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2018-01-13 11:50:51
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  7. γιατρέ καλησπέρα.ειμαι 25 χρονών και αυτή τη βδομαδα 25+2 κάνοντας στις 12+3 την Αυχενική διαφάνεια μας βγήκε 2.7mm με κεφαλουραιο μηκος CRL 69 ρινικο οστο ορατό και γενικα ολα τα υπόλοιπα μαε βγηκε αποτελέσματα 1:3060 για τρισωμια 21 και βγαίνοντας τα αποτελέσματα με το PAPPA 1:40040. Στις 22+6 κανω την β επιπέδου με περίμετρο κεφαλής 206.1mm μου βγήκε Αυχενική πτυχή 6 σημειώνοντας απο κατω αυχενικο οίδημα με ρινικο οστο 7.5 και ολα τα αλλα φυσιολογικά..... στις 25+1 επαναλαμβάνω την β επιπέδου με HC 227.8mm Αυχενική πτυχή 7.2 με ρινικο οστο 6.7mm και προρινικο 4.4mm ολα τα υπόλοιπα φυσιολογικά....το αποτελέσμα μου βγήκε με προϋπάρχουσα 1:1210 με αναπροσαρμοσμενη 1: 9290 .... μου προτείναν να κάνω αμνιοπαρακεντηση στις 32 εβδοςμδες. η γνωμη σας γιατρε; στην πρώτη β επιπέδου το βαρος ηταν 491g και στην δεύτερη 695g...τι θα με συμβούλευατε να κανω; ανησυχώ για το μωρο
    • maria
    • 10-Jan-2018
    • Αυξημένη αυχενική διαφάνεια
    Να ελέγξετε αν η αυχενική διαφάνεια των 2,7 mm, εφ όσον η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, είναι εκτός των ορίων για την ηλικία της κύησης. Άν ναι, άσχετα αν το συνδυασμένο τεστ είναι εντός των ορίων (μικρότερο του 1/300) θα πρέπει να υποβληθείτε σε αμνιοπαρακέντηση και ειδικό υπερηχοκαρδιογράφημα στο 2ο τρίμηνο της κύησης.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2018-01-13 12:05:53
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  8. ΣΤΗΝ 22 εβδ. + 4 ημ. ΕΚΑΝΑ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΕΞΗΣ: 1) ΜΟΝΗΡΗΣ ΟΜΦΛΙΚΗ ΑΡΤΗΡΙΑ 2)ΥΠΟΠΛΑΣΤΙΚΟ ΡΙΝΙΚΟ ΟΣΤΟ 3)ΔΙΑΤΑΣΗΤΟΥ ΠΥΕΛΟΚΑΛΥΚΙΚΟΥΔΕΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΚΑΙ 4)ΘΥΛΑΚΟΣ ΤΟY BLAKE ΕΚΑΝΑ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΡΩΜΟΣΩΜΑΤΑ 13 18 21 ΚΑΙ ΓΙΑ ΙΝΟΚΥΣΤΙΚΗ ΝΟΣΟ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΛΑ.... ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
    • ΦΑΙΗ
    • 10-Jan-2018
    • Υπερηχογράφημα β επιπέδου
    Να περιμένετε και τα αποτελέσματα του μοριακού καρυοτύπου. Ύστερα θα πρέπει να εκτιμηθεί αν η κύστη του Blake επηρεάζει σημαντικά την ανατομία του εμβρυϊκού εγκεφάλου.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2018-01-13 12:09:07
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  9. Καλησπερα γιατρε. Ηθελα να ρωτησω στην 12η εβδομαδα ισχυει αυτο που λενε οτι αν ειναι κοριτσι μπορει να φαινεται σαν αγορι? λογω του οτι η κλειτοριδα ειναι υπερτροφικη σε αυτο το σταδιο? ισχυει αυτο? και ενα δευτερο, που λενε, οτι το αγορι φαινεται πιο νωρις, ισχυει? και ποσο πιο νωρις δηλαδη? Εννοειται πως παντα θελουμε ενα υγιες μωρο.. αλλα με ενδιαφερει τι ισχυει για το φυλο, γιατι λεγονται διαφορα. Ευχαριστω
    • Σιλεια
    • 10-Jan-2018
    • Φύλο
    Το φύλο του παιδιού φαίνεται 100% στο 2ο τρίμηνο της κύησης. Στο 1ο, αν ο γιατρός είναι έμπειρος στο υπερηχογράφημα, έχει πιστότητα 80%. Ο λόγος είναι ότι στη 12η εβδομάδα διακρίνουμε τη γωνία που δημιουργεί αυτό με το σώμα του εμβρύου κι όχι γεννητικά όργανα, χωρίς να φαίνεται ευκολότερα στο αγόρι ή στο κορίτσι.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2018-01-10 06:20:30
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  10. Καλησπέρα. Έκανα αμνιοπαρακέντηση το 2005.Η εξέταση έγινε στην Αγγλία, γιατί προφανώς ο γιατρός μου συνεργαζόταν με κάποιο κέντρο εκεί. Σήμερα οι παιδίατροι μου μιλούν για κυστική ίνωση. Ερώτηση: η αμνιοπαρακέντηση εντοπίζει την κυστική ίνωση και σε τι ποσοστό;
    • Nifada
    • 09-Jan-2018
    • Amniparakenthsh
    Αμνιοπαρακέντηση είναι η μέθοδος λήψης εμβρυϊκών κυττάρων. Οι εξετάσεις που ζητούνται είναι ανάλογα με τις ενδείξεις που υπάρχουν και συνήθως αφορούν στις χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Εξέταση για κυστική ίνωση πρέπει να ζητηθεί επιπρόσθετα, κι αυτό εφ όσον υπάρχουν ενδείξεις.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2018-01-10 06:02:23
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  11. Καλημέρα. Στον προγεννητικού έλεγχο που έκανα βρέθηκε η tsh ιδιαίτερα αυξημένη στο 19.68. Ξεκίνησα αμεσα στις 7w euthyrox των 125. Ο ενδοκρινολόγος με καθησύχασε ότι θα το ρυθμίσουμε και ότι η ηλικία της κύησης είναι μικρή. Ποια είναι η δική σας άποψη; Πιστεύετε ότι μπορεί να προκλήθηκε ήδη κάποια βλάβη στο έμβρυο αυτές τις πρώτες εβδομάδες που δεν έπαιρνα αγωγή;
    • Ελενη
    • 09-Jan-2018
    • Θυρεοειδής και κύηση
    Δε θεωρείται ότι προκαλεί πολύ σημαντικά προβλήματα στο έμβρυο αυτό το μικρό διάστημα μη λήψης θεραπευτικής αγωγής. Φυσικά όσο νωρίτερα ξεκινήσει η αγωγή τόσο πιο ασφαλείς είμαστε.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2018-01-10 06:08:16
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  12. Καλημέρα!! Είμαι στην 22η εβδομάδα και πήγαμε στον ακτινολόγο για το καθιερωμένο 2ο έλεγχο και μας είπε ότι η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας ήταν 6 που ειναι το όριο για παιδάκι με σϋνδρομο down! Να ανυσηχήσω? Αγχώθηκα!
    • Pol
    • 06-Jan-2018
    • Αυξημένη αυχενική διαφάνεια
    Ο πιο σημαντικός δείκτης για το σύνδρομο Down του 2ου τριμήνου, είναι η αυχενική πτυχή του εμβρύου, που όταν είναι μεγαλύτερη από 6mm o κίνδυνος της γυναίκας τετραπλασιάζεται. Να ρωτήσετε το γιατρό που έκανε την εξέταση αν τη θεωρεί έξω από τα όρια ή όχι. Αν τη θεωρεί, να υποβληθείτε σε αμνιοπαρακέντηση.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2018-01-07 23:23:34
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  13. To crl anaferetai sthn pragmatikh hlikia tou emvruou? An nai giati sumfwnei me thn hlikia kuhshs vash arxhs periodou mou. Den eixa erthei se epafh sth diarkeia ths periodou mou.
    • Danai Sp
    • 05-Jan-2018
    • ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
    Όταν η υπερηχογραφική (CRL) δε συμφωνεί με την ημερολογιακή ηλικία κύησης, τότε επαναλαμβάνουμε το υπερηχογράφημα μετά από πάροδο περίπου 2 εβδομάδων. Όταν η διαφορά παραμένει ισχύει η υπερηχογραφική ηλικία.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2018-01-07 23:17:16
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  14. Kalispera k apo emena. Me teleutaia periodo 28/10 stis 21/12 hmoun 7 mhnwn k 6 hmerwn. To crl htan 14.7mm ston uperuxo ths 21/12. Pws ginetai omws to emvruo na exei tosa mm afou h hlikia emvruou sth pragmatikothta einai pio mikrg apo thn kuhshs? Mhpws hmoun egkuos enw eixa periodo.
    • Dani Sp
    • 05-Jan-2018
    • ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
    Η ηλικία κύησης υπολογίζεται από την 1η ημέρα της τελευταίας περιόδου, θεωρώντας ότι η γυναίκα έμεινε έγκυος τη 14η ημέρα του κύκλου. Αν δε μείνει έγκυος τότε, αλλά μερικές ημέρες αργότερα τότε το έμβρυο βγαίνει μικρότερο σε σχέση με την υπολογιζόμενη ηλικία κύησης.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2018-01-07 23:15:42
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  15. Καλησπέρα σας. Έκανα προχτές αυχενική. Είμαι 38 ετών και έχω δίδυμη κύηση (είμαι στη 12η εβδομάδα). Το πρώτο έμβρυο βγήκε για τρισωμία 21 1:2498, για τρισωμία 18 1:6068 κ για τρισωμία 13 1:19046. Η ΑΔ είναι 1,90mm. Το 2ο έμβρυο βγήκε για τρισωμία 21 1:1378, για τρισωμία 18 1:1775 κ για τρισωμία 13 1:8997, με ΑΔ 2,0mm. Η προυπάρχουσα στατιστική πιθανότητα είναι για την 21 1:125, για τη 18 1:303 κ για την 13 1:952. Είναι καλά τα αποτελέσματα; Το PAPP-A βγήκε 0,653 MOM κ το β-hCG 0,562 ΜΟΜ. Ευχαριστώ πολύ!
    • ΕΥΑ
    • 05-Jan-2018
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Οι εξετάσεις πιθανολόγησης του συνδρόμου Down, που αναφέρετε είναι καλές, επειδή εκτιμώνται με όριο κινδύνου το 1/300. Η πιθανότητα τα παιδιά σας να πάσχουν είναι 1 στις 2498 και 1/1378 γεννήσεις, εφ όσον η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Φυσικά τα αποτελέσματα αυτά είναι πιθανότητες κι όχι διάγνωση που δίδεται μόνο από την αμνιοπαρακέντηση (που ελέγχει όλα τα χρωμοσωμικά νοσήματα κι όχι μόνο τις 3 συχνότερες ανωμαλίες), όπου όμως η πιθανότητα απώλειας της κύησης είναι 1/300 που είναι μικρότερη από τον κίνδυνο ηλικίας σας (1/130) αλλά μεγαλύτερη από τον τροποποιημένο κίνδυνο που αναφέρετε. Ιατρικά δεν έχετε ένδειξη να υποβληθείτε σε επεμβατικό έλεγχο. Αν ανησυχείτε, μπορείτε να κάνετε το μη επεμβατικό προγεννητικό έλεγχο από το αίμα σας (NIPT), που καλύπτει πάνω από 99% για το σύνδρομο Down και 95% για τις τρισωμίες 18 και 13 (προσφέρεται στο Κέντρο μας).
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2018-01-07 23:19:46
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  16. Μπορώ να πραγματοποιήσω δυο φορές την αυχενική διαφάνεια ; Υπάρχουν παρενέργειες ?
    • Πόπη
    • 03-Jan-2018
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Δεν έχει νόημα να κάνετε δεύτερη φορά αυχενική διαφάνεια αλλά αυτή να έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2018-01-04 09:58:38
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  17. Καλησπερα κ καλη χρονια Εχω αιμα στα ουρά κ ο υπέρηχος νεφρού κ ουροδόχου κύστης έδειξε διάταση νεφρού. Ειμαι στην 33 εβδομαδα απο IVF frozen. Η γυναικολόγος απέρριψε το ενδεχόμενο αποκόλληση πλακούντα. 1. Που μπορει να οφείλεται η διάταση ; 2. Το έμβρυο κινδυνεύει; 3. Να αυξήσω ή μα μειώσω την κατανάλωση νερού & υγρών;
    • Svetlana Ukraine
    • 02-Jan-2018
    • Erotisi
    Εφ όσον το αίμα είναι στα ούρα αποκλείεται να ευθύνεται ο πλακούντας. Συνήθως, η διάταση του νεφρού προκαλείται από την πίεση της διατεταμένης μήτρας στους ουρητήρες. Να συμβουλευτείτε κάποιον γιατρό ουρολόγο.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2018-01-04 10:08:50
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  18. Γιατρέ καλησπέρα !ειμαι στην 23+2 εβδομάδα κύησης και σε υπερηχογράφημα που εκανα πριν μια εβδομάδα στην μέτρηση τραχήλου ήταν 26.ο γιατρός μου έδωσε χάπια δια στόματος utrogestan (3 κάψουλες την ημέρα) και προγεστερονη κολπικά κάθε βράδυ το vasclor.στην αυχενική που ειχα κάνει τον Οκτώβριο σε μέτρηση του τραχήλου ήταν 31.υπαρχει περίπτωση με την φαρμακευτική αγωγή να ανεβεί η μέτρηση του τραχήλου ;έχω υπέρηχο ξανά στις 12 Ιανουαρίου
    • Stavroula10
    • 02-Jan-2018
    • τραχηλος της μητρας
    Το μήκος του τραχήλου αυξομειώνεται επειδή επηρεάζεται από την τονικότητα της μήτρας. Θεωρούμε ότι ο τράχηλος είναι βραχύς και αυξάνεται η πιθανότητα πρόωρου τοκετού όταν το μήκος του είναι μικρότερο του 2,5 cm. Η θεραπευτική προσέγγιση είναι με χορήγηση προγεστερόνης ενδοκολπικά που φαίνεται ότι υπερτερεί της περίδεσης του τραχήλου. Να ακολουθείτε ότι σας συστήνει ο γιατρός σας.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2018-01-04 10:04:46
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  19. Καλημερα σας διαβασα την απαντηση σας κ σας ευχαριστω ομως δεν μπορω να καταλαβω ποιος ο λογος να γινεται το pappA απο τη στιγμη που βασιζεται σε στατιστικα στοιχεια ενω η αυχενικη εχει βγει καλη μονο κ μονο για να μας ριχνει ψυχολογικα?απ οτι διαβασα το ιδιο ισχυει η το Α τεστ παλι δε στατιστικα
    • Λενα
    • 01-Jan-2018
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Η ΡΑΡΡΑ, εφ όσον η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, έχει αξιοπιστία 90%, το τριπλό τεστ 60% και το ελεύθερο εμβρυϊκό DNA στο περιφερικό αίμα 99,8% για την Τ21 και 95% για τις Τ18 και Τ13. Η μόνη διαγνωστική εξέταση είναι η βιοψία τροφοβλάστης στο 1ο τρίμηνο κι η αμνιοπαρακέντηση στο 2ο τρίμηνο της κύησης.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2018-01-04 10:02:01
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  20. Καλησπερα σας ειμαι εγκυος στο τριτο παιδι κ τωρα εκλεισα τα 39 ειμαι 13 εβδομαδων πριν μια εβδομαδα εκανα την αυχενικη κ βγηκε καλη οι τιμες ηταν αυχενικη 2:00.τρισωμια 21 προυπαρχουσα στατιστικη 1:146 τελικη συνδυασμενη 1:445 τρισωμια 18 προυπαρχουσα 1:1720 τελικη συνδυασμενη 1:5211 τρισωμια 13 προυπαρχουσα 1:4048 κ τελικη συνδυασμενη 1:12614.χθες με πηρε η μαια μου κ ειπε οτι βγηκαν κ οι τιμες οι αιματολογικες κ μου πε οτι βγηκαν χαμηλες η τρισωμια 21 βγηκε 1:87 η τρισωμια 18 1:500 κ η τριτη βγηκε καλη μου προτεινε να κανω αμνιο ή εστω αυτη με το αιμα που την στελνουν αμερικη .ειμαι χαλια ψυχολογικα μεχει παρει απο κατω σας παρακαλω πειτε μου πως βρισκεται εσεις τις τιμες.
    • Λενα
    • 28-Dec-2017
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Με την πιθανότητα 1/87 του συνδυασμένου τεστ, θα πρέπει να κάνετε αμνιοπαρακέντηση ή βιοψία τροφοβλάστης για προγεννητικό έλεγχο χρωματοσωματικών ανωμαλιών επειδή ο κίνδυνος αποβολής των είναι <1/300 και είναι μικρότερος από την πιθανότητα που σας δίνει το τεστ. Κατά πάσα πιθανότητα όλα θα πάνε καλά, γιατί όπως σας λέει το τεστ στα 87 παιδιά το ένα πάσχει και τα υπόλοιπα 86 είναι υγιή. Αντί για αμνιοπαρακέντηση είναι προτιμότερη η βιοψία τροφοβλάστης γιατί θα έχετε πολύ γρήγορα αποτελέσματα και σε περίπτωση που πάσχει το έμβρυο η διακοπή γίνεται με απόξεση κι όχι με πρόκληση τοκετού. Δείτε στο site μας Υπηρεσίες, Επεμβάσεις, Βιοψία τροφοβλάστης.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2018-01-01 07:21:44
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0

Σελίδα 1 από 86