1. Καλησπέρα!! Έκανα β επιπέδου και μου βρήκαν ήπιο υπερηχογενές έντερο στο έμβρυο.. Ποια είναι η άποψη σας? Είμαι 21 εβδομάδων..
    • Mariza
    • 15-Feb-2019
    • Υπερηχογενες εντερο & ηχογενεις εστειες
  2. No Answers
  3. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω έχω χοριακη 10730 τελευταία περίοδος μου ήταν 5 Ιανουαρίου 2019 πήγα στο γιατρό ο σάκος είναι καθαρός αλλά ακόμα δεν βλέπουμε τίποτα να ανυσηχω????? Το Σεπτέμβρη είχα μια παλυδρομη κύηση ! Μου εδώσε να πίνω κ χάπι προγεστερόνης
    • Πένυ
    • 15-Feb-2019
    • Χοριακη κ Σακκος
  4. No Answers
  5. Γεια σας, ειμαι περίπου 21 εβδομάδων και κάτι και αυριο ειναι να κανω τον υπερηχο β επιπέδου...η αυχενικη ειχε βγει πολύ καλη!!και εγω και ο συζυγος μου καναμε εξεταση κυστικης ινωσης και βρεθηκε και στους δύο μας ενα γονίδιο, διαφορετικά στον καθένα μας, αγνώστου κλινικης σημασίας...η γιατρός μου πρότεινε να κανω αμνιοπαρακεντηση αλλα εγω φοβάμαι μήπως δεν μας δείξει κάτι ξεκάθαρο και βαλω άδικα σε κίνδυνο το έμβρυο...τις εξετασεις μας τις εχω στείλει σε γενετιστη και περιμένω την αξιογηση του....απλα αν δεν έχουμε χρονικα περιθώρια ισως χρειαστεί να κανω πιο νωρις την αμνιοπαρ...θα μας βοηθησει η αμνιοπαρ?Είμαι 27 ετων.
    • Katia
    • 15-Feb-2019
    • Αμνιοπαρακεντηση
  6. No Answers
  7. Καλησπερα,ΤΗΠ 5/12/18. Μετρηση χωριακης στο 20 στισ 11/1/19 ανα 2 μερες ανεβενε κανονικα,25/1/19 ειδαμε κενο σακο και στισ 11 /2/19 ειδαμε τον λεκιθικο ασκο.Δεν ειχα ποτε σταθερο κυκλο μια ητ;αν 24 μια 31 μια 26.την παρασκευη εχουμε ραντεβο για τον χτυπο.Οι 2 πρωτοι γιατροι που πηγα μου ειπαν να κανω αμεσα αποξεση και οτι προκειτε για παλλινδρομη, ο τριτοσ εφοσον ειδε τον εμβραικο πολο μου ειπε οτι ειμαι 6 εβδομαδον και 1 ημερα μου εγραψε προγεστερονη φιλικο σαλοσπιρ και μαγνησιο...λετε απλα να μην ειναι υπολογισιμη κυηση με βαση την ΤΗΠ?
    • keikat
    • 13-Feb-2019
    • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
    Εμβρυϊκός σάκκος εμφανίζεται από την 5η εβδομάδα κι έμβρυο την 6η. Όταν δούμε το σάκκο περιμένουμε μια εβδομάδα για να δούμε εμβρυϊκό πόλο με καρδιακή λειτουργία. Καλή τύχη.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2019-02-15 06:00:33
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  8. Γιατρέ στη μέχρι τώρα πορεία σας και κυρίως τα τελευταία χρόνια είδατε κοπέλες που απέβαλαν μετά την αμνιοπαρακέντησ?
    • Δωρα
    • 09-Feb-2019
    • Amniparakenthsh
    Σύμφωνα με μετανάλυση του 2015 (R. AKOLEKAR,), ο κίνδυνος αποβολής της αμνιοπαρακέντησης είναι 0,1% (1/1000)και της βιοψίας τροφοβλάστης 0,2% (1/500),
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2019-02-10 07:04:24
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  9. Καλησπέρα σας. Στις 4/2/2019 έκανε η σύζυγός μου αυχενική διαφάνεια, papp-a και κυστική ίνωση. Το αποτέλεσμα της αυχενικής για την τρισωμία 21 έδειξε 1:650, όμως το papp-a έδειξε 1:112. Αξίζει να κάνουμε επαναληπτική αυχενική papp a, ή να περιμένουμε την β επιπέδου. Τι πιστεύετε για την περίπτωση αμνιοπαρακέντησης; Ευχαριστώ πολυ.
    • Μιχαήλ
    • 09-Feb-2019
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Με την πιθανότητα 1/112 του συνδυασμένου τεστ, θα πρέπει να κάνετε αμνιοπαρακέντηση ή βιοψία τροφοβλάστης για προγεννητικό έλεγχο χρωματοσωματικών ανωμαλιών επειδή ο κίνδυνος αποβολής των είναι <1/300 και είναι μικρότερος από την πιθανότητα που σας δίνει το τεστ. Κατά πάσα πιθανότητα όλα θα πάνε καλά, γιατί όπως σας λέει το τεστ στα 112 παιδιά το ένα πάσχει και τα υπόλοιπα 111 είναι υγιή. Αντί για αμνιοπαρακέντηση είναι προτιμότερη η βιοψία τροφοβλάστης γιατί θα έχετε πολύ γρήγορα αποτελέσματα και σε περίπτωση που πάσχει το έμβρυο η διακοπή γίνεται με απόξεση κι όχι με πρόκληση τοκετού. Δείτε στο site μας Υπηρεσίες, Επεμβάσεις, Βιοψία τροφοβλάστης.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2019-02-10 06:58:19
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  10. Σαν συνεχεια της ερωτησης με μειωση εμβρυου την 11η εβδομαδα κυησης, το εμβρυο που θα επιλεγει να επιβιωσει ως υγιή θα επιρρεαστεί στην υγιή ανάπτυξή του απο το νεκρό εμβρυο αφου θα παραμείνει στην μήτρα αν δεν αποβληθει και συνεχιστεί η κυηση με το ενα εμβρυο; Περα δηλαδη απο την αποβολή τι αλλες παρενεργειες υπαρχουν για το εμβρυο που θα παραμείνει; Ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σας.
    • Faidra
    • 08-Feb-2019
    • εμβρυικη μείωση
    Εφ όσον έχουν διαφορετικούς σάκκους και πλακούντες, δεν επηρεάζει το ένα το άλλο. Στη μήτρα επικρατούν άσηπτες συνθήκες.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2019-02-10 06:55:22
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  11. σασ παρακαλω πολυ μπορειτε να με βοηθησετε σε κατι?χθεσ εκανα τν εξεταση β επιπεδου κ ο γιατροσ μου ειπε οτι το ρινικο οστο του μωρου ειναι 5,1 ενω θα επρεπε να ειναι παραπανω και μου ειπε να κανω αμνιοπαρακεντηση !ποια η αποψη σασ?εχω στεναχωρεθει και αγχωθει πολυ! υπαρχει καμια ανωμαλια η καποιο συνδρομο?
    • tzoulia
    • 07-Feb-2019
    • Υπερηχογράφημα β επιπέδου
    Το υποπλαστικό ρινικό οστό είναι δείκτης συνδρόμου Down, αυξάνοντας την πιθανότητα του κατά 4 φορές και συστήνεται να κάνετε αμνιοπαρακέντηση για προγεννητικό έλεγχο χρωματοσωματικών ανωμαλιών. Υπάρχουν καμπύλες για το μήκος του ρινικού οστού για όλες τις ηλικίες της κύησης όπως και οδηγίες για τη σωστή μέτρησή του.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2019-02-08 06:18:53
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  12. Καλησπέρα σας, εχω δυδιμη κυηση σε διαφορετικους σάκους, το ενα ειναι μικρότερο απο το αλλο αλλά και στα δυο ακουσαμε καρδια! Δυστηχως λογω οικονομικων μπορούμε να κρατησουμε μονο το ένα. Με την εμβρυικη μειωση διαβασα καπου στο ιντερνετ οτι υπαρχει κινδυνος γι αυτο που θα επιλεγει να ζησει να γεννηθει με αναπηρια λογω της απορρόφησης του νεκρου πλεον εμβρυου. Ισχυει κατι τετοιο?? Μηπως είναι καλύτερο να διακοψω εντελώς την κυηση?? Ειμαι στην 8η εβδομαδα κυησης και εχω τρομοκρατηθει!!! Σας ευχαριστω εκ τον προτέρων!!
    • Faidra
    • 07-Feb-2019
    • εμβρυικη μείωση
    Κατ αρχή, ο νόμος σας δίδει τη δυνατότητα να επιλέξετε τη συνέχιση της κύησης με ένα έμβρυο. H εκλεκτική μείωση της πολύδυμης κύησης πραγματοποιείται από την 11 μέχρι τη 14 εβδομάδα, επειδή στις εβδομάδες αυτές είναι δυνατόν η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας και ο έλεγχος της ανατομίας των εμβρύων με σκοπό να επιλεγεί προς μείωση το έμβρυο που έχει τη μεγαλύτερη πιθανότητα να πάσχει. Ακόμα έτσι, δίδεται η δυνατότητα στη φύση να διακόψει κάποιο έμβρυο που πάσχει, γεγονός πολύ συχνό στο 1ο τρίμηνο της κύησης. Ο κίνδυνος αποβολής είναι μικρότερος από 4%.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2019-02-08 06:15:09
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  13. Καλησπέρα σας εχθές έκανα το β επιπέδου και η απάντηση :Παρατηρείται μονήρης ομφαλικη αρτηρία .Στο 10% των περιπτώσεων με φτωχή ανάπτυξη του εμβρύου στο τρίτο τρίμηνο .Υπαρχει περίπτωση να γεννηθεί το παιδί μου με κάποιο σύνδρομο ;Σας ευχαριστώ πολύ !
    • Αντζελα
    • 05-Feb-2019
    • Βάρος εμβρύου
    Η μονήρης ομφαλική αρτηρία έχει σχετισθεί με μικρή αύξηση των εμβρυϊκών ανωμαλιών και ιδιαίτερα των συγγενών καρδιοπαθειών. Δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση των χρωματοσωματικών ανωμαλιών, και του συνδρόμου Down, όταν δεν υπάρχει εμβρυϊκή δυσπλασία. Η ενδομήτρια βραδύτητα της αύξησης, συνήθως εμφανίζεται νωρίς και δεν είναι σημαντική.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2019-02-08 06:08:30
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  14. Καλησπέρα γιατρέ εκανα Αυχενική διαφάνεια προχθές 13w+1d ειμαι 32 ετών η Αυχενική μου ήταν πολύ καλή με την μόνη παρατηρηση(ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΆΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΙΑΙΕΣ ΑΡΤΗΡΊΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ) και σε συνδιασμο με (β-hCG 287.7IU/L) και (PAPP-A 2.38IU/L) ειμαι κ καπνιστρια λέγοντας 2 3 τσιγαρα την ημερα και εχω κ 2 αποβολες... με έβγαλε ποσοστό 1:69 και δεν ξέρω τι πρέπει να κανω.... αμνυοπαρακεντιση δεν θέλω να κάνω γιατί δεν θέλω να ξανά ρισκάρω με αποβολη. Τι με συμβουλεύεται...? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
    • Xristina
    • 03-Feb-2019
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Με την πιθανότητα 1/69 του συνδυασμένου τεστ, θα πρέπει να κάνετε αμνιοπαρακέντηση ή βιοψία τροφοβλάστης για προγεννητικό έλεγχο χρωματοσωματικών ανωμαλιών επειδή ο κίνδυνος αποβολής των είναι <1/300 και είναι μικρότερος από την πιθανότητα που σας δίνει το τεστ. Κατά πάσα πιθανότητα όλα θα πάνε καλά, γιατί όπως σας λέει το τεστ στα 69 παιδιά το ένα πάσχει και τα υπόλοιπα 68 είναι υγιή. Αντί για αμνιοπαρακέντηση είναι προτιμότερη η βιοψία τροφοβλάστης γιατί θα έχετε πολύ γρήγορα αποτελέσματα και σε περίπτωση που πάσχει το έμβρυο η διακοπή γίνεται με απόξεση κι όχι με πρόκληση τοκετού. Δείτε στο site μας Υπηρεσίες, Επεμβάσεις, Βιοψία τροφοβλάστης.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2019-02-05 08:21:00
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  15. Γιατρέ κάτι ακόμα το περιστατικό με τον ξαδέρφο μου μπορεί να σχετιστεί με το γεγονός ότι ο μπαμπάς μου είναι Εξαδάκτυλος??
    • Ρουλα
    • 03-Feb-2019
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Όχι, ότι σας είπα.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2019-02-05 08:16:33
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  16. Γιατρε μου καλησπερα σας!Θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση!Γενικα εχω ασταθη κυκλο περιπου 40 ημερων!Ημερολογιακα ειμαι 13 εμβομαδων και 3 ημερων!Συμφωνα με την αυχενικη διαφανεια 12+4! Ομως ο γυναικολογος μου επιμενει οτι εχει γινει καποιο λαθος στην αυχενικη γιατι το CRL ειναι 55,4 αρα τ μωρο ειναι ακομα μικροτερο!Ποια ειναι η γνώμη σας εχω περασει ή οχι τελικα την 12η εβδομάδα; Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας
    • Mari
    • 01-Feb-2019
    • Αυξημένη αυχενική διαφάνεια
    Η ημερολογιακή ηλικία είναι αυτή που προκύπτει βάσει της τελευταίας περιόδου και η υπερηχογραφικά βάσει των εμβρυϊκών μετρήσεων. Όταν η υπερηχογραφική ηλικία συμφωνεί με την ημερολογιακή ηλικία κύησης αυτό σημαίνει ότι η σύλληψη έγινε τη 14η ημέρα του κύκλου, αν όχι νωρίτερα ή αργότερα. Σε σας φαίνεται ότι η σύλληψη έγινε αργότερα. Να μετρηθεί σωστά η CRL για να υπολογισθεί σωστά η υπερηχογραφική ηλικία κύησης, που εφ όσον επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 2 φορές, είναι η "σωστή ηλικία κύησης" κι αυτή είναι η χρησιμοποιούμενη ΠΗΤ.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2019-02-03 07:09:06
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  17. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ Μ ΠΑΙΔΑΚΙ, ΕΙΜΑΙ 30 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ. ΚΕΦΑΛΟΥΡΑΙΟ ΜΗΚΟΣ: 74,0MM, ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ 1,50MM, PI 1.00 ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ Κ ΟΡΑΤΑ. Η ΤΡΙΣΩΜΙΑ 21 ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ 1:2810 ΤΡΙΣΩΜΙΑ 18 1:5143 ΤΡΙΣΩΜΙΑ 13 1:20000. ΕΠΕΙΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ Κ ΑΝΤΙΣΧΟΙΧΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΗΤΑΝ ΤΡΙΣΩΜΙΑ 1:938 ΤΡΙΣΩΜ 18 1:20000 Κ ΤΡΙΣΩΜ 13 1:20000. ΕΠΙΣΗΣ Β-hCG 57.00IU/I ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΜΕ 1,657ΜΟΜ. PAPP-A 2.900IU/U ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΜΕ 0,557ΜΟΜ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ Μ Κ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΤΙ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ Μ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΠΗΓΑ ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΓΙΑΤΡΟ Κ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ Μ ΠΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΓΤ Η ΤΡΙΣΩΜΙΑ 21 ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΕΙΝΑΙ 1:2810 ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΣ 1:¨938 ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΑΡΚΕΤΑ. Κ Μ ΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 500 ΕΥΡΩ. Ο ΑΛΛΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ Μ ΠΟΥ ΤΟ ΡΩΤΗΣΑ Μ ΕΙΠΕ ΤΙ ΛΕΣ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ... ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΩ... ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΟΝ...
    • ΜΑΡΙΑ
    • 31-Jan-2019
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    To όριο κινδύνου που χρησιμοποιείται για να προτείνουμε επεμβατικό έλεγχο είναι το 1/300. Σ εσάς, οι εξετάσεις πιθανολόγησης του συνδρόμου Down, που αναφέρετε είναι καλές. Η πιθανότητα το παιδί σας να πάσχει είναι 1 στις 938 γεννήσεις, εφ όσον η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Φυσικά τα αποτελέσματα αυτά είναι πιθανότητες κι όχι διάγνωση που δίδεται μόνο από την αμνιοπαρακέντηση (που ελέγχει όλα τα χρωμοσωμικά νοσήματα κι όχι μόνο τις 3 συχνότερες ανωμαλίες), όπου η πιθανότητα απώλειας της κύησης είναι 1/300 που είναι όμως μεγαλύτερη από τον κίνδυνο ηλικίας σας (1/800) όπως κι από τον τροποποιημένο κίνδυνο που αναφέρετε. Ιατρικά δεν έχετε ένδειξη να υποβληθείτε σε επεμβατικό έλεγχο. Αν ανησυχείτε, μπορείτε να κάνετε το μη επεμβατικό προγεννητικό έλεγχο από το αίμα σας (cf DNA, NIPT), που καλύπτει πάνω από 99% για τις τρισωμίες αυτές (προσφέρεται στο Κέντρο μας).
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2019-02-03 07:05:10
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  18. Γιατρέ σας έγραψα παρακάτω για τον ξάδερφό μου.δυστυχως δεν τον παρακολουθεί κάποιος γιατρός.και δεν γνωρίζει κανείς αν οφείλεται σε σύνδρομο.οποτε τι να κάνω?αν οφείλεται σε κάποια πάθηση έχει πολλές πιθανότητες να το κληρονομήσει το παιδί μου?(είναι γιος της αδερφής του μπαμπά μου).
    • Ρουλα
    • 31-Jan-2019
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Είναι μακρινή συγγένεια για να σχετισθεί, εφ όσον δεν υπάρχει παρόμοιο περιστατικό στην οικογένεια. Να συμβουλευτείτε κλινικό γενετιστή ή ειδικό κέντρο προγεννητικού ελέγχου.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2019-02-03 06:59:27
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  19. Καλησπερα σας γιατρε! Ειμαι 24 ετων και εχθες εκανα την αυχενικη διαφανεια.Συμφωνα με αυτη ειμαι 12 εμβομαδων και 2 ημερωνΡινικο οστο ορατο.Παχος αυχενικης διαφάνειας 1,55 .Γενικα ολα φυσιολογια.Στο 4d υπερηχο ειδε ο γιατρος εξομφαλο και μου ειπε οτι πρεπει να προχωρήσουμε σε επεμβατικες διαδικασιες γιατι το παιδι μπορει να εχει προβλημα.Ποια ειναι η γνωμη σας; Ειναι ο εξομφαλος κατι τοσο σοβαρο;Σας ευχαριστώ για το χρονο σας!
    • Εφη
    • 30-Jan-2019
    • Αυξημένη αυχενική διαφάνεια
    Η ομφαλοκήλη του εμβρύου στο 1ο τρίμηνο της κύησης αυξάνει την πιθανότητα χρωμοσωμικών ανωμαλιών και ιδιαίτερα της τρισωμίας 18. Όταν εμφανιστεί πριν από την 12η εβδομάδα, συνήθως αποτελεί φυσιολογικό εύρημα και εξαφανίζεται. Να βεβαιωθείτε ότι η ηλικία της κύησης είναι 12+2 και να κάνετε βιοψία τροφοβλάστης.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2019-01-31 06:26:29
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  20. Γιατρέ γεια σας με τελική πιθανότητα για τρισωμια 21 1:16000 για 18 1:20000 και για 13 1:4500 και με πρώτο ξάδερφό με κάποια ήπια νοητική στέρηση(δεν ξέρουμε τι είναι αν οφείλεται σε γονίδιο η όχι)να κάνω αμνιοπαρακέντηση?λήψη τροφοβλαστη δεν έκανα γιατί δεν ευνοούσε η θέση του πλακούντα και φοβήθηκα (οπίσθιος)
    • Ρουλα
    • 29-Jan-2019
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Ιατρικά δεν έχετε ένδειξη να υποβληθείτε σε επεμβατικό έλεγχο, γιατί η απλή νοητική στέρηση σε 1ο ξάδερφο δεν ανιχνεύεται. Να επικοινωνήσετε με το γιατρό που τον παρακολουθεί μήπως τα ευρήματα εντάσσονται σε κάποιο σύνδρομο ή πάθηση.
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2019-01-31 06:21:56
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  21. Καλησπέρα σας, Θα ήθελα την γνώμη σας για τα αποτελέσματα της Αυχενική διαφάνειας. Είμαι 36 χρονών και έχω ήδη ένα κοριτσάκι 7,5 χρονών.Με τελική Η.Π 30.10. Εκανα την αυχενικη διφανεια στην 12εβδ+2ημ CRL 58mm Αυχενική διαφανεια:2,10mm , Free β-HGC :26.96U/L ,Free β- HGC Mom 0,83 ,Papp A : 6661. mU/L ,Papp A Mom 2,33 , Αυχενική διαφανεια-ΜοΜ 1,04. Ο γιατρός μου μου είπε ότι είναι καλές αλλα εγω ανησυχω και είπα να πάρω και δική σας γνώμη . Μου βγάλανε πιθανότητες βάσει αυχενικης: 1:684, πιθανοτητες βασει Βιοχημικων Δεικτων 1:1138, πιθανοτητες βασει Ηλικιας 1:166, Συνεκτίμηση κινδύνου για σύνδρομο Down 1:4700 και πιθανότητα για σύνδρομο Edwards 1:100000. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
    • Konstantina pal
    • 28-Jan-2019
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Οι εξετάσεις πιθανολόγησης του συνδρόμου Down, που αναφέρετε είναι καλές, επειδή εκτιμώνται με όριο κινδύνου το 1/300. Η πιθανότητα το παιδί σας να πάσχει είναι 1 στις 1138 γεννήσεις, εφ όσον η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Φυσικά τα αποτελέσματα αυτά είναι πιθανότητες κι όχι διάγνωση που δίδεται μόνο από την αμνιοπαρακέντηση (που ελέγχει όλα τα χρωμοσωμικά νοσήματα κι όχι μόνο τις 3 συχνότερες ανωμαλίες), όπου όμως η πιθανότητα απώλειας της κύησης είναι 1/300 που είναι μικρότερη από τον κίνδυνο ηλικίας σας (1/166) αλλά μεγαλύτερη από τον τροποποιημένο κίνδυνο που αναφέρετε. Ιατρικά δεν έχετε ένδειξη να υποβληθείτε σε επεμβατικό έλεγχο. Αν ανησυχείτε, μπορείτε να κάνετε το μη επεμβατικό προγεννητικό έλεγχο από το αίμα σας (NIPT), που καλύπτει πάνω από 99% για το σύνδρομο Down και 95% για τις τρισωμίες 18 και 13 (προσφέρεται στο Κέντρο μας).
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2019-01-31 06:17:45
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  22. Καλησπερα γιατρε ειμαι 32 χρ κ σας στελνω την αυχενικη διαφανεια να με πειτε την γνωνη σας την 13η βδομαδα. ΑΔ 2.4,ΡΙΝΙΚΟ ΟΣΤΟ:ΟΡΑΤΟ,crl:71mm.Φλεβωδη πορο:0.95,τριγλωχινα:φυσιολογικο. Β χοριακη 35.33 ισοδυναμγ με 1.098,papp 3.070 ισοδυναμο με 0,595 και αποτελεσματα για τρ21 1/798,τρ13 20000,κ τρ18 20000.
    • Ali
    • 26-Jan-2019
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    To όριο κινδύνου που χρησιμοποιείται για να προτείνουμε επεμβατικό έλεγχο είναι το 1/300. Σ εσάς, οι εξετάσεις πιθανολόγησης του συνδρόμου Down, που αναφέρετε είναι καλές. Η πιθανότητα το παιδί σας να πάσχει είναι 1 στις 798 γεννήσεις, εφ όσον η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Φυσικά τα αποτελέσματα αυτά είναι πιθανότητες κι όχι διάγνωση που δίδεται μόνο από την αμνιοπαρακέντηση (που ελέγχει όλα τα χρωμοσωμικά νοσήματα κι όχι μόνο τις 3 συχνότερες ανωμαλίες), όπου η πιθανότητα απώλειας της κύησης είναι 1/300 που είναι όμως μεγαλύτερη από τον κίνδυνο ηλικίας σας (1/500) όπως κι από τον τροποποιημένο κίνδυνο που αναφέρετε. Ιατρικά δεν έχετε ένδειξη να υποβληθείτε σε επεμβατικό έλεγχο. Αν ανησυχείτε, μπορείτε να κάνετε το μη επεμβατικό προγεννητικό έλεγχο από το αίμα σας (cf DNA, NIPT), που καλύπτει πάνω από 99% για τις τρισωμίες αυτές (προσφέρεται στο Κέντρο μας).
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2019-01-27 08:09:26
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0
  23. Γιατρέ Γειά σας. Τα αποτελέσματα της αυχενικης μου(υπερηχος κ papa k β χοριακη ) είναι 1/1117 ενώ βάση ηλικίας 1/56.(41 ετων). Θα ηθελα να σας ρωτήσω αν πρέπει να προχωρήσω σε παραπάνω εξεταση όπως free fetal dna η δεν χρειάζεται. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
    • Ζοι
    • 25-Jan-2019
    • Papp-a και αυχενικη διαφάνεια
    Οι εξετάσεις πιθανολόγησης του συνδρόμου Down, που αναφέρετε είναι καλές, επειδή εκτιμώνται με όριο κινδύνου το 1/300. Η πιθανότητα το παιδί σας να πάσχει είναι 1 στις 1117 γεννήσεις, εφ όσον η μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας έχει πραγματοποιηθεί σωστά και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Φυσικά τα αποτελέσματα αυτά είναι πιθανότητες κι όχι διάγνωση που δίδεται μόνο από την αμνιοπαρακέντηση (που ελέγχει όλα τα χρωμοσωμικά νοσήματα κι όχι μόνο τις 3 συχνότερες ανωμαλίες), όπου όμως η πιθανότητα απώλειας της κύησης είναι 1/300 που είναι μικρότερη από τον κίνδυνο ηλικίας σας (1/56) αλλά μεγαλύτερη από τον τροποποιημένο κίνδυνο που αναφέρετε. Ιατρικά δεν έχετε ένδειξη να υποβληθείτε σε επεμβατικό έλεγχο. Αν ανησυχείτε, μπορείτε να κάνετε το μη επεμβατικό προγεννητικό έλεγχο από το αίμα σας (NIPT), που καλύπτει πάνω από 99% για το σύνδρομο Down και 95% για τις τρισωμίες 18 και 13 (προσφέρεται στο Κέντρο μας).
    • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    • 2019-01-27 08:00:50
    Αναφορά Καταστασης: 0 0 0

Σελίδα 1 από 105